Kosten tuinpoort

Wanneer je er voor hebt gekozen om de tuin achter of rond je woning af te sluiten door middel van een omheining spreekt het voor zich dat je een bepaalde tuinpoort zal willen plaatsen. Een dergelijke poort is verkrijgbaar in zeer veel verschillende uitvoeringen en heeft niet alleen als functie om een doorgang te creëren in de omheining, daarnaast moet ze ook de privacy optimaliseren. Ben jij eveneens van plan om te investeren in een tuinpoort, maar wil je in eerste instantie een duidelijk beeld hebben van alle mogelijkheden evenals de kosten die er mee gepaard gaan? Lees dan snel verder en kom alles te weten over de mogelijkheden en kosten voor wat de realisatie van een tuinpoort betreft.

Hoeveel kost een tuinpoort?

De prijs die in rekening kan worden gebracht voor het kopen en laten plaatsen van een tuinpoort kan behoorlijke verschillen vertonen. Niet alleen het materiaal is van invloed op de kostprijs van een tuinpoort, wat bovendien ook te denken van de afmetingen evenals het soort tuinpoort? Om je toch alvast een bepaald beeld te geven van het prijskaartje van je toekomstige tuinpoort hebben we even een aantal mogelijkheden en kosten voor jou op een rijtje gezet middels de onderstaande prijstabel.

Type Hout Metaal Montage
Tuindeur van 100 x 60 centimeter Tussen 25 & 100 euro Tussen 97 & 102 euro Tussen 70 & 125 euro
Draaipoort van 300 x 100 centimeter Tussen 275 & 2.900 euro Tussen 460 & 900 euro Tussen 160 & 180 euro
Schuifpoort van 300 x 100 centimeter Tussen 2.225 & 4.525 euro Tussen 950 & 1.950 euro Tussen 825 & 1.225 euro

De prijsopbouw van een tuinpoort

Wat de prijsopbouw van een tuinpoort betreft moeten we aangeven dat deze uit drie delen bestaat. In eerste instantie zijn er de kosten voor het kopen van de materialen om jouw tuinpoort mee te realiseren. Deze kosten nemen zo’n 75 procent van de totale prijs in beslag. 23 procent van de kosten zijn voorbehouden voor de daadwerkelijke plaatsing van de tuinpoort en de overgebleven 2 procent gaat op aan de voorrijkosten. Let op, het spreekt voor zich dat de prijsopbouw van een tuinpoort zeer aanzienlijke verschillen kan vertonen afhankelijk van bepaalde keuzes die je als eigenaar van de woning maakt.

Keuzes die de kostprijs van een tuinpoort kunnen beïnvloeden

Het totale prijskaartje van een tuinpoort is zoals je reeds hebt kunnen lezen altijd onderhevig aan niet één, maar wel aan meerdere keuzes die door jou als eigenaar gemaakt dienen te worden. We hebben al deze keuzes alvast even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt

Een tuinpoort kan worden gemaakt van verschillende materialen. Het materiaal waar je uiteindelijk voor zal kiezen heeft niet alleen een invloed op de uitstraling van de tuinpoort. Wat bijvoorbeeld eveneens te denken van de mate waarin de poort onderhoud vereist of niet. Voor een tuinpoort kan je een keuze maken uit één van de onderstaande materialen:

  • Hout (keuze tussen hardhout en geïmpregneerd hout)
  • IJzer
  • Aluminium

Van alle drie de bovenstaande mogelijkheden is hout altijd het voordeligst. Je moet er wel rekening mee houden dat een dergelijke tuinpoort mogelijks nog moet worden geschilderd. Verder vereist ze net wat meer onderhoud in vergelijking met de andere twee opties. Een aluminium tuinpoort is in ieder geval de duurzaamste, maar ook de duurste oplossing.

Keuze 2: Het type poort

De prijstabel die we eerder op deze pagina reeds hebben geplaatst maakt duidelijk dat er een structureel verschil bestaat in kostprijs tussen de verschillende type poorten die op de markt verkrijgbaar zijn. Een gewone tuindeur is uiteraard financieel altijd het interessantst. Vervolgens is een draaideur de tweede meest voordelige optie om uiteindelijk af te ronden met een schuifpoort. Hou er rekening mee dat een draaideur als tuinpoort niet overal zomaar kan worden geïntegreerd. Moet je het bijvoorbeeld doen met een beperkte, beschikbare ruimte? Dan is een schuifpoort wellicht de interessantste oplossing. Let wel, deze is meteen ook de duurste met een kostenplaatje welke kan oplopen tot wel 4.250 euro.

Keuze 3: De plaatsing

De derde en laatste keuze heeft betrekking tot de plaatsing van de tuinpoort. Je kan er namelijk voor kiezen om deze zelf te doen, maar je kan ze ook uitbesteden. De exacte montagekost hangt uiteraard af van het soort tuinpoort. De minimale montagekost is deze voor een gewone tuindeur en ligt tussen de 70 en 125 euro. Voor de plaatsing van een schuifpoort ben je al snel tussen de 825 tot wel 1.225 euro kwijt.

Interessante bespaartips

Zoek je naar opties die er voor kunnen zorgen dat het kopen en plaatsen van je tuinpoort een aanzienlijk stuk voordeliger kan worden gemaakt? Wil je dit graag doen zonder dat er moet worden ingeleverd op vlak van kwaliteit? Dat is geen probleem. De onderstaande bespaartips kunnen je helpen om dit te realiseren.

  • Kies voor een gewone tuindeur

Een tuinpoort maak je in principe zo duur als je zelf wil. Wil je de prijs echt tot een minimum kunnen drukken en heb je er geen probleem mee om een beetje in te boeten op vlak van comfort? In dat geval is het plaatsen van een gewone tuindeur altijd financieel het interessantst.

  • Doe zelf de plaatsing van je tuindeur

Wil je de kostprijs van je tuindeur nog meer beperken en ben je zelf ook wel een handige Harry? In dat geval kan het altijd de moeite waard zijn om de plaatsing er van zelf te doen. Hiermee is het mogelijk om een aantrekkelijke, extra besparing te realiseren. Je zal er uiteraard wel een beetje extra tijd voor moeten voorzien.

  • Kies voor een bedrijf uit je eigen buurt

Laat je, je tuinpoort leveren en plaatsen door een professioneel bedrijf? In dat geval is het altijd de moeite waard om er voor te kiezen om een beroep te doen op de diensten van een bedrijf dat bij jou in de buurt is gevestigd. Hierdoor kan je de voorrijkosten immers behoorlijk drukken. In de praktijk zijn deze kosten gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer.

Tot 30% besparen op de kosten van jouw tuinpoort

De beschikking hebben over een mooie tuinpoort is altijd mooi meegenomen, maar er moet natuurlijk ook rekening worden gehouden met het kostenplaatje dat er aan verbonden is. De bovenstaande bespaartips zorgen er voor dat er reeds een zekere besparing kan worden gerealiseerd, maar er is meer. Wat bijvoorbeeld te denken van het feit dat je zomaar nog eens tot een mooie dertig procent (extra) kan besparen? Onmogelijk? Zeker niet. Kies er namelijk niet voor om met het eerste, het beste bedrijf in zee te gaan, maar vraag offertes aan bij meerdere bedrijven. Vergelijk vervolgens deze offertes en je zal merken dat je een zeer mooie besparing kan realiseren op de aankoop en plaatsing van jouw tuinpoort.

Gratis tot 6 hekwerk offertes in je mailbox?

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen van hekwerk specialisten aanzienlijk verschillen. Verstandig is dan om meerdere offertes op maat te vergelijken. Zo weet je waar je aan toe bent en zo kun je flink op de kosten besparen. Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes in je mailbox door je postcode hieronder in te vullen (en vervolgens het formulier).