Subsidie hekwerk

hekwerkenVeel van de subsidies die door de jaren heen door de overheid in het leven zijn geroepen werden inmiddels terug afgeschaft. Dat heeft er voor gezorgd dat diverse verbouwingen of nieuwe realisaties meteen een stuk duurder zijn geworden. Voor hekwerk geldt evenwel een speciale regeling. Ondanks het feit dat het gaat om kleine verbouwingen of toevoegingen die standaard niet door middel van subsidies zouden worden ondersteund is dat toch het geval. Diverse gemeenten hebben er namelijk voor gekozen om speciale subsidies te verstrekken die betrekking hebben tot het beveiligen van een woning. Investeringen die er voor zorgen dat de kans op schade of diefstal door inbraak wordt beperkt worden immers wel degelijk nog gesubsidieerd.

Afhankelijk van de plaats waar je woont

Het eerste wat je echter moet weten is dat de subsidie die wordt toegekend sterk afhankelijk is van de plaats waar je woonachtig bent. Vroeger werden dit soort subsidies op landelijk vlak geregeld, maar tegenwoordig is dit een bevoegdheid van de gemeentes. Dit brengt een niet onbelangrijk aandachtspunt met zich mee. Vooraleer een investering in hekwerk te overwegen is het namelijk altijd belangrijk om na te gaan of je al dan niet recht hebt op een subsidie. Is dat niet het geval, dan zal je namelijk de volledige kostprijs voor je project zelf moeten ophoesten. Heb je nog geen nieuwe woning gekocht en ben je enkele gebouwen in diverse gemeenten aan het bekijken? In dat geval is het vergelijken van de potentiële subsidies die je kan ontvangen eveneens interessant te noemen!

Subsidies voor betere veiligheid

In principe heeft de subsidie die kan worden toegekend niet rechtstreeks betrekking op het hekwerk, maar betreft het een financiële tegemoetkoming voor mensen die investeren in het verbeteren van de veiligheid van hun woning. Dit hoeft evenwel geen nadeel te zijn, in tegendeel. Veel mensen die er vandaag de dag voor kiezen om hekwerk te laten plaatsen combineren deze namelijk met bijvoorbeeld camerabeveiliging of een intercom. Dit zorgt er voor dat je in principe over de mogelijkheid beschikt om een subsidie te krijgen voor het totale beveiligingsproject en niet uitsluitend voor het hekwerk op zich. Het mag dan ook duidelijk zijn, vooraleer te investeren in bijvoorbeeld (nieuw) hekwerk is het altijd een aanrader om goed na te gaan welke subsidies jouw gemeente op dit vlak voorziet. In het meest optimale geval kan dit namelijk resulteren in een aanzienlijke korting op het bedrag dat je dient te investeren.

Gratis tot 6 hekwerk offertes in je mailbox?

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen van hekwerk specialisten aanzienlijk verschillen. Verstandig is dan om meerdere offertes op maat te vergelijken. Zo weet je waar je aan toe bent en zo kun je flink op de kosten besparen. Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes in je mailbox door je postcode hieronder in te vullen (en vervolgens het formulier).