Soorten hekwerk

hekwerkWanneer je op zoek bent naar een mogelijkheid om bijvoorbeeld je tuin af te sluiten zal één van de opties die je wil onderzoeken uiteraard hekwerk zijn. Hekwerk is vandaag de dag zeer populair. Dit is niet alleen het geval omdat het verkrijgbaar is in tal van verschillende vormen, daarnaast is het ook nog eens zeer geschikt voor ieders budget. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om gaashekwerk aan te kopen, maar het is eveneens mogelijk om te kiezen voor spijlenhekwerk, staafmat hekwerk en uiteraard is er ook nog het chique sierhekwerk. Ben je er nog niet helemaal uit voor welk type hekwerk te kiezen? Wij zetten alvast alle eigenschappen van de verschillende soorten even voor jou op een rijtje!

Spijlenhekwerk

Wanneer je op zoek bent naar een extra stevig hekwerk waardoor je met zekerheid kan stellen dat je eigendom op gepaste wijze wordt beschermd is kiezen voor spijlenhekwerk ongetwijfeld een aanrader. Dit type hekwerk werd in eerste instantie vooral gebruikt ter bescherming van bedrijventerreinen, maar vandaag de dag is dat niet langer het geval, in tegendeel. Ook wanneer je als particulier graag een degelijke afsluiting wenst voor je tuin is kiezen voor dit type hekwerk perfect mogelijk. Hoewel spijlenhekwerk van nature reeds bijzonder veilig is, is het tot slot ook nog eens mogelijk om de beveiliging nog te verbeteren. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om de spijlen door de bovenkant te laten uitkomen. Op die manier ontstaat een extra scherpe punt waardoor potentiële indringers niet zo eenvoudig de omheining over kunnen klimmen.

Gaashekwerk

Een bijzonder populair soort hekwerk is uiteraard gaashekwerk. Een niet onbelangrijke hoeveelheid van de populariteit van dit type hekwerk is vooral te danken aan het zeer aantrekkelijke prijskaartje. Veel mensen mogen dan wel op zoek zijn naar een mogelijkheid om hun eigendom af te sluiten, lang niet altijd wil men hiervoor veel geld uitgeven. Kiezen voor gaashekwerk is dan bijzonder interessant. Je beschikt tegenwoordig op dit vlak over de mogelijkheid om te kiezen voor tuingaas, maar ook harmonicagaas, dierengaas en ongediertegaas behoort tot de mogelijkheden.

Dubbelstaafmat hekwerk

Een eveneens zeer populair type hekwerk is het zogenaamde dubbelstaafmat hekwerk. De populariteit van dit type hekwerk is niet ver te zoeken. Niet alleen beschikt ze over een sublieme stevigheid, daarnaast is ze ook nog eens zeer elegant. Daarnaast denken veel mensen dat dit type hekwerk niet anders dan erg duur kan zijn, maar dat is niet het geval, in tegendeel. Staafmat hekwerk is na gaashekwerk zelfs het goedkoopste hekwerk dat er op de markt is terug te vinden. Je dient er bij het aankopen van een dergelijk hekwerk wel rekening mee te houden dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen enkel- en dubbelstaafmat hekwerk. Kies je voor de enkele variant, dan kan je rekenen op een scherp prijskaartje. Ben je eerder op zoek naar een echt solide constructie? In dat geval is dubbelstaafmat hekwerk toch doorgaans een interessantere keuze.

Sierhekwerk

Een laatste mogelijkheid is kiezen voor sierhekwerk. Dit type hekwerk brengt verschillende interessante voordelen met zich mee. Het is bijvoorbeeld zo dat sierhekwerk over een bijzondere, veelal unieke uitstraling beschikt. Hierdoor wordt er niet alleen zomaar gekozen voor een afsluiting van je eigendom, daarnaast gebeurt dit ook nog eens met een directe meerwaarde voor de uitstraling van je woning. Wanneer je kiest voor sierhekwerk wordt er doorgaans altijd geopteerd voor maatwerk. Met andere woorden, samen met het bedrijf dat het sierhekwerk plaatst wordt er gekeken naar de stijl die je wenst, de kleur en ga zo maar door. Sierhekwerk kan bovendien op diverse manieren worden aangekocht en geplaatst. Zo kan je kiezen voor sierhekwerk dat gewoon is verzinkt, maar behoort ook een gecoate variant tot de mogelijkheden.

Gratis tot 6 hekwerk offertes in je mailbox?

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen van hekwerk specialisten aanzienlijk verschillen. Verstandig is dan om meerdere offertes op maat te vergelijken. Zo weet je waar je aan toe bent en zo kun je flink op de kosten besparen. Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes in je mailbox door je postcode hieronder in te vullen (en vervolgens het formulier).