Kosten sierpoort

Steeds meer mensen kiezen er vandaag de dag voor om als afsluiting gebruik te maken van sierhekwerk. Dergelijk hekwerk ziet er natuurlijk fantastisch uit, maar je moet er wel een iets hogere kostprijs voor neertellen. Indien je bewust de keuze hebt gemaakt voor het kopen en laten plaatsen van sierhekwerk is de kans groot dat je er uiteindelijk ook een sierpoort in wenst te plaatsen. Ben jij dit ook van plan, maar zou je graag in eerste instantie willen te weten komen wat de kosten zijn voor een dergelijk type van poort en welke opties er allemaal op de markt zijn terug te vinden? In dat geval is het beslist een aanrader om even de informatie door te nemen op deze pagina!

Hoeveel kost een sierpoort?

Vooraleer daadwerkelijk over te gaan tot het aanschaffen van een sierpoort spreekt het voor zich dat je een duidelijk beeld zal willen hebben van de kosten. Deze kosten worden niet alleen bepaald op basis van het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt, maar ook aan de hand van de afmetingen evenals de afwerking. Kies je bijvoorbeeld voor een looppoort of gaat je voorkeur uit naar een schuifpoort? Wij hebben in ieder geval verschillende kosten van sierpoorten hieronder even voor jou op een rijtje gezet.

Type sierpoort Gemiddelde kostprijs
Gecoate looppoort van 100 x 100 centimeter Tussen 125 & 295 euro
Gecoate draaipoort van 300 x 100 centimeter Tussen 570 & 1.495 euro
Gecoate schuifpoort van 300 x 100 centimeter Tussen 1.475 & 1.975 euro

Buiten de bovenstaande kosten voor het kopen van de sierpoort in kwestie moet er uiteraard ook nog rekening worden gehouden met de montagekosten. Deze zijn eveneens afhankelijk van het type sierpoort waarvoor je kiest. Je kan in ieder geval rekening houden met de onderstaande kosten:

Type montage van sierpoort Gemiddelde kostprijs
Montage van looppoort Tussen 70 & 125 euro
Montage van draaipoort Tussen 155 & 195 euro
Montage van schuifpoort Tussen 825 & 1.175 euro

De prijsopbouw van een sierpoort

De bovenstaande prijstabellen geven je reeds een goed beeld van de gemiddelde kosten waar je rekening mee dient te houden met betrekking tot het kopen en laten plaatsen van een sierpoort. Wat echter te denken van de prijsopbouw? Wat dit betreft kan je rekening houden met een niet bepaald recht evenredige verhouding. De aankoopprijs van de sierpoort is namelijk goed voor zo’n 70 procent van alle kosten. 28 procent van de kosten moet worden betaald voor de plaatsing van je gloednieuwe poort en de overgebleven 2 procent gaat naar de voorrijkosten die er aan jou aangerekend kunnen worden.

Keuzes die de kostprijs van een sierpoort beïnvloeden

Wanneer je het aanbod aan sierpoorten op de markt bekijkt zal je kunnen vaststellen dat er zeer veel verschillende mogelijkheden bestaan. Het uiteindelijke resultaat van jouw sierpoort is evenwel ook altijd afhankelijk van de keuzes die je zelf maakt. Om er zeker van te zijn dat geen van deze keuzes over het hoofd wordt gezien hebben we ze nog even voor jou uitgebreid op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het type sierpoort

Wat een sierpoort betreft kan je altijd een keuze maken uit meerdere mogelijkheden. We onderscheiden op dit vlak bijvoorbeeld een looppoort van een draaipoort en een schuifpoort. Wanneer je slechts een beperkt budget voor handen hebt voor wat de realisatie van je sierpoort betreft is het de moeite waard om te kiezen voor een looppoort. Deze kan immers reeds worden aangekocht voor een kostprijs welke is gelegen tussen de 125 en 295 euro. Heb je toch wat meer budget voor handen? Dan wordt ook een draaipoort of zelfs een schuifpoort een mogelijkheid. Voor een draaipoort kan je rekening houden met een gemiddelde kostprijs van tussen de 570 en 1.495 euro. Voor een schuifpoort liggen deze kosten wat hoger, namelijk tussen de 825 en 1.175 euro.

Keuze 2: Bediening van de sierpoort

Een sierpoort kan tegenwoordig over twee verschillende soorten bedieningen beschikken. Je kan er als eigenaar van de woning wat dit betreft dan ook voor kiezen om de poort gewoon manueel te bedienen, maar je kan uiteraard ook kiezen voor een elektrische variant. De meerprijs die je hiervoor zal moeten betalen is altijd afhankelijk van het type motor evenals de capaciteit waar deze over beschikt.

Keuze 3: De montage van je sierpoort

Last but not least zijn er uiteraard nog de montagekosten voor je sierpoort. Ook deze kosten worden bepaald aan de hand van het type poort. In principe gelden hiervoor dezelfde verhoudingen als voor het daadwerkelijk kopen van de poorten. Met andere woorden, de montage van een looppoort is het voordeligst terwijl deze voor een schuif- of draaipoort een behoorlijk stuk hoger komen te liggen.

Interessante bespaartips

Op het eerste zicht lijkt het zo dat een sierpoort uiteraard niet zomaar geschikt is voor ieders budget. Dit komt omdat ze in vergelijking met andere poorten over een aanzienlijk hoger prijskaartje beschikt. De onderstaande bespaartips kunnen er evenwel voor zorgen dat de prijs enigszins kan worden gedrukt waardoor een sierpoort ook voor jou een stuk betaalbaarder wordt gemaakt.

  • Eventueel recht op kwantumkorting

Ken je nog iemand die er aan denkt om een sierpoort te laten realiseren? In dat geval is het altijd de moeite waard om er voor te kiezen om deze poorten samen te kopen en te laten plaatsen. Met een beetje meeval kunnen jullie op deze manier allebei rekenen op een interessante besparing die zo’n 10 procent kan bedragen. Als dat niet mooi meegenomen is!

  • Help bij de plaatsing van je sierpoort

Een sierpoort volledig zelf plaatsen is voor veel mensen geen optie. Dit vergt immers niet alleen de nodige handigheid, maar ook ervaring. Het is bovendien van belang dat deze plaatsing volledig correct gebeurt. Is dat niet het geval, dan schiet de aanwezigheid van een sierpoort haar doel eigenlijk een beetje voorbij. Bovenstaande betekent echter niet dat je de vakman niet een beetje kan helpen. Door zelf de handen uit de mouwen te steken tijdens de plaatsing is het dan ook perfect mogelijk om een niet onaanzienlijke besparing te realiseren op de arbeidskosten.

Bespaar tot wel 30% op de kosten van jouw sierpoort

Zou jij ook heel erg graag een sierpoort willen laten plaatsen in jouw sierhekwerk, maar bieden de bovenstaande bespaartips je nog geen voldoende besparing? In dat geval kan het altijd interessant zijn om er voor te kiezen om een offerte voor een sierpoort aan te vragen bij meerdere partijen. Alleen op deze manier zal je namelijk kunnen vaststellen dat je nog een mooie extra besparing kan realiseren. Niet zelden loopt deze extra besparing op tot zo’n mooie 20 à 30 procent. Het is onnodig om te zeggen dat op deze manier de realisatie van jouw sierpoort financieel een behoorlijk stuk toegankelijker kan worden.

Gratis tot 6 hekwerk offertes in je mailbox?

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen van hekwerk specialisten aanzienlijk verschillen. Verstandig is dan om meerdere offertes op maat te vergelijken. Zo weet je waar je aan toe bent en zo kun je flink op de kosten besparen. Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes in je mailbox door je postcode hieronder in te vullen (en vervolgens het formulier).