Voor veel mensen is het hekwerk dat ze willen voorzien rond hun tuin en / of oprit zoveel meer dan enkel en alleen een afsluiting. Door te kiezen voor de plaatsing van sierhekwerk is het dan ook inderdaad zonder probleem mogelijk om niet alleen een goede afsluiting en meer privacy te voorzien, daarnaast kan ze ook nog eens een visuele meerwaarde betekenen voor jouw woning. Denk jij er omwille van bovenstaande ook aan om sierhekwerk te laten plaatsen rondom jouw eigendom, maar ben je eerst nog op zoek naar wat concrete informatie met betrekking tot de mogelijkheden en de kosten van sierhekwerk? In dat geval is het absoluut de moeite waard om rekening te houden met de informatie en de prijzen op deze pagina.
Inhoud
Hoeveel kost sierhekwerk?
Je kan er rekening mee houden dat het gemiddelde kostenplaatje van sierhekwerk is gelegen ergens in de omgeving van de 2.000 euro. Je moet er wel rekening mee houden dat het uiteindelijke kostenplaatje van je sierhekwerk wordt beïnvloed door niet alleen het aantal meter, maar ook of je bijvoorbeeld kiest voor gecoat sierhekwerk. De prijs voor sierhekwerk begint ergens rond de 30 euro per meter. Wij hebben in ieder geval enkele voorbeelden en kosten door middel van de onderstaande prijstabel voor jou op een rijtje gezet.
Soort sierhekwerk | Gemiddelde kostprijs |
Verzinkt sierhekwerk | Tussen 35 & 95 euro per meter |
Verzinkt en gecoat sierhekwerk (groen of zwart) | Tussen 42 & 125 euro per meter |
Verzinkt en gecoat sierhekwerk (andere kleuren) | Tussen 65 & 165 euro per meter |
De prijsopbouw van sierhekwerk
Het plaatsen van sierhekwerk is door de jaren heen steeds populairder geworden. Dit komt omdat mensen graag meer geld uitgeven aan hun huis en tuin wanneer ze daarvoor een mooier eindresultaat in de plaats krijgen. Wat de aankoop en plaatsing van sierhekwerk betreft kan je er rekening mee houden dat er niet één, maar wel twee verschillende kosten in rekening worden gebracht. De grootste kost is met 70 procent deze voor het aanschaffen van het sierhekwerk op zich. De overgebleven 30 procent is voorbehouden voor de daadwerkelijke plaatsing. Let op, deze laatste 30 procent kan je in principe voorkomen door zelf de handen uit de mouwen te steken.
Keuzes die de kostprijs van sierhekwerk beïnvloeden
Het spreekt voor zich dat sierhekwerk vandaag de dag in tal van verschillende uitvoeringen op de markt terug te vinden is. Het is wat dat betreft altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat meerdere, persoonlijke keuzes de uiteindelijke kostprijs van je sierhekwerk zullen beïnvloeden. Wij hebben de belangrijkste van deze keuzes voor jou op een rijtje gezet.
Keuze 1: Sierhekwerk verzinken en coaten
Wil je er zeker van zijn dat je sierhekwerk niet kan roesten? Laat ze dan altijd verzinken. Metaal dat niet verzinkt is kan bij vochtig weer al snel gaan roesten en dat komt niet alleen de uitstraling, maar ook de levensduur niet ten goede. Hou er rekening mee dat verzinkt hekwerk altijd een zilvergrijze kleur krijgt. Ben je niet meteen een fan van deze kleur? In dat geval hoef je nog niet te wanhopen. Tegen een meerprijs van 10 procent is het namelijk mogelijk om het sierhekwerk in een kleur naar keuze te laten coaten. Let op, de kostprijs voor het coaten van je sierhekwerk kan afhankelijk zijn van de kleur die je verkiest. Groen of zwart is wat dat betreft dan ook (veel) voordeliger in vergelijking met andere kleuren.
Keuze 2: Het type poort voor je sierhekwerk
In het merendeel van de gevallen kiezen mensen die sierhekwerk laten plaatsen er ook voor om meteen een poort te kopen. Op deze manier kan het terrein volledig worden afgesloten, maar blijft er toch een zekere doorgang mogelijk. Op vlak van poorten voor in je sierhekwerk kan je een keuze maken uit de onderstaande mogelijkheden:
- Een looppoort
- Een draaipoort
- Een schuifpoort
- Een elektrische draaipoort
- Een elektrische schuifpoort
Wil je graag een zo voordelig mogelijke poort kopen voor in je sierhekwerk? In dat geval is het veelal het interessantst om te kiezen voor een looppoort. Een dergelijke poort kan worden aangekocht en geplaatst voor een prijskaartje vanaf zo’n 125 euro. De duurste poort is een elektrische schuifpoort. Hiervoor moet je rekening houden met een gemiddelde kostprijs van tussen de 4.250 & 5.250 euro.
Interessante bespaartips
Sierhekwerk is een vrij dure vorm van afsluiting. Daar staat wel tegenover dat je in vergelijking met de andere, meer eenvoudige hekwerken kan rekenen op een visueel veel mooiere uitstraling. Wil je van deze uitstraling kunnen genieten zonder dat je rekening moet houden met zeer hoge kosten? Dan is het de moeite waard om rekening te houden met de onderstaande bespaartips.
- Doe de plaatsing van je sierhekwerk zelf
30 procent van het volledige kostenplaatje met betrekking tot het kopen en laten plaatsen van sierhekwerk gaat op aan de plaatsing er van. Dit is niet onaanzienlijk en bovendien kunnen deze kosten eigenlijk vrij eenvoudig voorkomen worden. Doe je de plaatsing van je sierhekwerk zelf? Dan levert je dit een zeer mooie besparing op. Hou er wel rekening mee dat het hekwerk goed is geplaatst, anders schiet ze haar doel voorbij.
- Koop je sierhekwerk bij een bedrijf uit de buurt
Of je er nu voor kiest om je sierhekwerk te laten leveren of je ze zelf gaat oppikken, in beide gevallen is het, het interessantst indien dit kan gebeuren bij een bedrijf uit de buurt. Laat je, je sierhekwerk leveren? Dan blijven de voorrijkosten vrij beperkt. Ga je ze zelf ophalen? Dan zal je niet meer benzine verrijden dan strikt noodzakelijk is.
Bespaar tot wel 30% op de kosten van jouw sierhekwerk
Sierhekwerk ziet er natuurlijk prachtig uit, maar het moet gezegd dat er in vergelijking met andere soorten hekwerk een niet onaanzienlijk prijskaartje aan verbonden is. Gelukkig hoef je niet noodzakelijkerwijs genoegen te nemen met het standaard, aanzienlijke prijskaartje. Wist je bijvoorbeeld dat er een mogelijkheid bestaat om een besparing tot wel 30 procent (extra) te realiseren op je sierhekwerk? Dit kan enkel en alleen door het aanvragen van een offerte voor je sierhekwerk bij meerdere bedrijven. Door deze offertes te vergelijken haal je er altijd de voor jou goedkoopste optie zonder enig probleem tussenuit.