Kosten schuifpoort

Schuifpoorten zijn tegenwoordig bijzonder populair, misschien wel populairder dan ooit tevoren. Dit heeft niet in het minst te maken met het feit dat mensen steeds minder beschikbare ruimte hebben in hun tuin of oprit om een poort te realiseren. Indien je er dan voor kiest om bijvoorbeeld een draaipoort te kopen is de kans groot dat er teveel beschikbare ruimte verloren gaat. Het bestellen van een schuifpoort is wat dat betreft dan ook een veel interessantere optie. Door gebruik te maken van een schuifpoort is er immers veel minder ruimte noodzakelijk en bovendien kan ze ook nog eens op financieel vlak veel gunstiger uitvallen dan je misschien in eerste instantie had verwacht.

Hoeveel kost een schuifpoort?

De kostprijs welke moet worden betaald voor een schuifpoort kan behoorlijk uiteenlopend zijn. Het prijsverschil is vooral gebaseerd op het materiaal dat wordt gebruikt evenals de uitvoering van de poort en het slot. Een houten schuifpoort is bijvoorbeeld in alle gevallen duurder in vergelijking met een metalen schuifpoort. Wij hebben in ieder geval enkele kosten voor een schuifpoort op een rijtje gezet door middel van de onderstaande prijstabel.

Soort schuifpoort Gemiddelde kostprijs
Houten schuifpoort van 300 x 100 centimeter Tussen 2.250 & 4.550 euro
Metalen schuifpoort van 300 x 100 centimeter Tussen 950 & 2.000 euro
Geautomatiseerde schuifpoort van 300 x 100 centimeter Tussen 3.950 & 4.950 euro

Je moet er rekening mee houden dat de hierboven vermelde kosten niet de finale kosten zijn. De montagekosten die verder op deze pagina nog duidelijk worden aangegeven zullen er dus alsnog bij moeten worden opgeteld.

De prijsopbouw van een schuifpoort

De prijsopbouw van een schuifpoort is opgebouwd uit drie verschillende onderdelen. In eerste instantie is er uiteraard de prijs die moet worden betaald voor het aanschaffen van de verschillende materialen. Deze neemt een niet onaanzienlijke 70 procent van alle kosten in beslag. De plaatsingskost van een schuifpoort valt met 28 procent behoorlijk mee. De overgebleven 2 procent moet worden betaald voor de voorrijkosten.

Keuzes die de kostprijs van een schuifpoort beïnvloeden

De uiteindelijke kostprijs die wordt aangerekend voor een schuifpoort is altijd onderhevig aan verschillende keuzes die door jou zelf worden gemaakt. Met welke keuzes je allemaal rekening dient te houden wordt duidelijk gemaakt door het onderstaand overzicht.

Keuze 1: Het materiaal van de schuifpoort

Voor wat de realisatie van een schuifpoort betreft kan er rekening worden gehouden met meerdere materialen die gebruikt kunnen worden. We onderscheiden op dit vlak bijvoorbeeld hout van metaal. Je dient er rekening mee te houden dat metaal voor een schuifpoort veel voordeliger is in vergelijking met hout. De kostprijs van een houten schuifpoort kan in het slechtste geval dan ook oplopen tot een slordige 4.550 euro. Dit is toch ruim 2.500 euro meer in vergelijking met de hoogste prijs van een metalen schuifpoort.

Keuze 2: Het slot dat in de schuifpoort wordt geplaatst

Wat het slot van een schuifpoort betreft is het steeds mogelijk om een keuze te maken uit twee verschillende mogelijkheden. We onderscheiden op dit vlak het manueel van het elektrisch slot. Tussen beide sloten is er uiteraard sprake van een bepaald prijsverschil. Dit wordt meteen duidelijk gemaakt door de onderstaande tabel.

 

Type slot Gemiddelde kostprijs
Manueel slot voor schuifpoort Tussen 60 & 260 euro
Elektrisch slot voor schuifpoort Tussen 175 & 975 euro

Keuze 3: De montage van de schuifpoort

In het merendeel van de gevallen kiezen mensen die een schuifpoort willen laten plaatsen er voor om dit karwei uit te besteden aan een echte expert. Dat is ook echt een goed idee. Een slecht gemonteerde schuifpoort is namelijk helemaal niet veilig waardoor ze haar doel eigenlijk een beetje voorbijschiet. Ben jij ook van plan om de plaatsing van jouw schuifpoort uit te besteden aan een echte expert? In dat geval geven wij je graag een indicatie van de kosten middels deze prijstabel:

Type montage van schuifpoort Gemiddelde kostprijs
Montage van houten schuifpoort 300 x 100 cm Tussen 860 & 1.250 euro
Montage van metalen schuifpoort 300 x 100 cm Tussen 860 & 1.250 euro
Montage van geautomatiseerde schuifpoort 300 x 100 cm Tussen 1.225 & 1.775 euro

Interessante bespaartips

Ben je een beetje geschrokken van de hierboven vermelde kosten? Wil je daarom graag gebruik kunnen maken van één of meerdere interessante bespaartips om deze te drukken? In dat geval kunnen we je alleen maar aanraden om rekening te houden met deze tips:

  • Zelf het materiaal ophalen voor je schuifpoort

Ben je van plan om zelf de plaatsing van je schuifpoort te realiseren? In dat geval is het ook aan te raden om zelf de materialen op te halen bij de leverancier. Op deze manier kan je de transportkosten voorkomen en wordt het algemene kostenplaatje nog een beetje extra gedrukt. Let wel op dat je over geschikt vervoer beschikt.

  • Kwantumkorting tot wel 10%

Heeft je buurman recent aangegeven ook wel brood te zien in het kopen en laten plaatsen van een schuifpoort? In dat geval is het de moeite waard om de handen in elkaar te slaan en de bestelling bij hetzelfde bedrijf te plaatsen. Op deze manier kan er in de praktijk immers een niet onaantrekkelijke besparing worden gerealiseerd die kan oplopen tot zomaar even 10 procent!

  • Kies voor een vakman uit de buurt

Indien je het niet meteen zelf ziet zitten om de plaatsing van je schuifpoort voor je rekening te nemen is het altijd mogelijk om een vakman in te schakelen. Kies in dat geval bij voorkeur voor een vakman bij jou uit de buurt. Op deze manier kunnen namelijk de voorrijkosten die worden aangerekend steeds tot een minimum worden ingeperkt. De voorrijkosten bedragen doorgaans tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer.

Tot 30% besparen op de kostprijs van je schuifpoort

Ook indien je er voor kiest om gebruik te maken van de bovenstaande bespaartips kan het nog steeds gebeuren dat het uiteindelijke prijskaartje van je schuifpoort te hoog uitvalt. In dit geval hoef je nog niet meteen te wanhopen, in tegendeel. Wist je namelijk dat er een mogelijkheid bestaat om nog eens tot dertig procent te besparen? Hoe? Vrij eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is namelijk een offerte voor een schuifpoort bij meerdere partijen aan te vragen. Vergelijk na afloop deze verschillende offertes en je zal merken dat de totale kostprijs van je schuifpoort nog eens aanzienlijk extra kan worden verlaagd.

Gratis tot 6 hekwerk offertes in je mailbox?

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen van hekwerk specialisten aanzienlijk verschillen. Verstandig is dan om meerdere offertes op maat te vergelijken. Zo weet je waar je aan toe bent en zo kun je flink op de kosten besparen. Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes in je mailbox door je postcode hieronder in te vullen (en vervolgens het formulier).