Poorten

poortenWanneer je er voor kiest om hekwerk te laten plaatsen zal je in bepaalde gevallen ook een doorgang willen voorzien. Veel mensen beschikken in hun (voor)tuin namelijk over een stukje dat is voorbehouden voor hun auto. Om toegang te krijgen tot het afgesloten stuk tuin kan je er voor kiezen om gebruik te maken van verschillende poorten. Deze poorten zijn in allerhande afmetingen verkrijgbaar. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om gebruik te maken van een gewone tuinpoort, maar ook een schuifpoort, een draaipoort of een gewone looppoort behoren tot de mogelijkheden. Wil je graag ook een poort realiseren, maar zou je eerst een goed beeld willen hebben van de verschillende mogelijkheden die op de markt zijn terug te vinden? Wij zetten ze graag even voor jou op een rijtje!

Tuinpoort

Een tuinpoort is een poort die aansluit op de uitstraling van je tuin. Door middel van een dergelijke poort wordt er niet alleen voor gezorgd dat onbevoegden geen toegang hebben tot je eigendom, daarnaast biedt ze toch een potentiële doorgang. Een tuinpoort kan over verschillende systemen beschikken. Je kan bijvoorbeeld opteren voor een draaipoort, maar het is eveneens mogelijk om een schuifpoort te laten plaatsen. Bovendien kan een tuinpoort zowel bestaan uit hout, metaal en ga zo maar door. Wanneer je op zoek bent naar een tuinpoort die perfect aansluit op de stijl van met name hekwerk is dat dus hoe dan ook geen enkel probleem.

Voordelen van een schuifpoort

Er wordt vandaag de dag steeds vaker gekozen voor een schuifpoort. Hier zijn verschillende goede redenen voor aan te halen. Een schuifpoort heeft als grote voordeel dat het veel minder ruimte in beslag neemt. Een draaipoort moet namelijk altijd naar binnen of naar buiten open draaien. Dit zorgt er voor dat er rond de poort geen begroeiing of geen enkel obstakel mag zijn terug te vinden. Bij een schuifpoort is dat niet het geval. Bovendien is een schuifpoort verkrijgbaar in zeer veel verschillende uitvoeringen. Het prijskaartje die je voor een dergelijke poort moet neertellen is steevast afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij niet alleen aan het materiaal waaruit deze bestaat, maar ook aan het feit of deze is verzinkt of gecoat. Bovendien kan je er voor kiezen om een dergelijke poort manueel te bedienen of kan je gebruikmaken van een geautomatiseerd systeem. Het spreekt voor zich dat ook dit uiteraard zijn impact heeft op het kostenplaatje dat moet worden betaald.

Waarom kiezen voor een draaipoort?

Een draaipoort is een goede, veilige afsluiting voor je tuin of terrein. Deze poort is verkrijgbaar in verschillende materialen. Je keuze op vlak van materiaal is altijd doorslaggevend voor de prijs die je zal moeten betalen. Een draaipoort uit metaal kost je bijvoorbeeld (afgaande op een afmeting van 100 x 100 centimeter) tussen de 360 en 400 euro. Kies je voor een houten variant, dan betaal je tussen de 130 en 590 euro. voor een draaipoort uit gaas leg je zo’n 140 à 300 euro op tafel. Voor de montage van een dergelijke poort dient rekening te worden gehouden met een prijs van tussen de 80 en 180 euro.

Gratis tot 6 hekwerk offertes in je mailbox?

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen van hekwerk specialisten aanzienlijk verschillen. Verstandig is dan om meerdere offertes op maat te vergelijken. Zo weet je waar je aan toe bent en zo kun je flink op de kosten besparen. Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes in je mailbox door je postcode hieronder in te vullen (en vervolgens het formulier).