Door er voor te kiezen om een looppoort te plaatsen in het aanwezige hekwerk kies je voor een poort waar je werkelijk alle kanten mee uit kan. Een looppoort is dan ook perfect realiseerbaar in de meest uiteenlopende stijlen, gaande van romantisch tot stoer en van klassiek tot modern. Bovendien is het ook nog eens zo dat een looppoort in vergelijking met verschillende alternatieven financieel zeer betaalbaar is. Klinkt dit allemaal voor jou ook als muziek in de oren en overweeg je om een investering te doen in een looppoort? Lees dan snel verder en kom alles te weten over de mogelijkheden en de kosten die er aan verbonden zijn!
Inhoud
Hoeveel kost een looppoort?
De exacte prijs die je voor een looppoort dient te betalen is afhankelijk van meerdere factoren. Niet alleen het type poort oefent er namelijk een invloed op uit, wat bovendien ook te denken van het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt? Zo kan je bijvoorbeeld een keuze maken tussen een houten en een metalen looppoort, maar zijn er ook sier- en spijlenpoorten verkrijgbaar. Door middel van de onderstaande tabel geven we je graag een duidelijk beeld van de gemiddelde kosten die zijn verbonden aan het kopen van verschillende soorten looppoorten.
Type looppoort | Gemiddelde kostprijs |
Houten looppoort | Tussen 25 & 495 euro |
Sierlooppoort | Tussen 125 & 295 euro |
Spijlenlooppoort | Tussen 245 & 295 euro |
Gaaslooppoort | Tussen 160 & 290 euro |
De prijsopbouw van een looppoort
Wat de prijsopbouw van een looppoort betreft moet er gekeken worden naar drie verschillende invloeden. Uiteraard is er in eerste instantie de kostprijs van het materiaal dat in huis moet worden gehaald. Deze neemt zo’n kleine 70 procent van alle kosten in beslag. 25 procent van de kosten moet worden betaald voor de effectieve plaatsing van je looppoort terwijl de overgebleven 5 procent op gaat aan de voorrijkosten. Het spreekt voor zich dat je deze laatste enigszins kan drukken door er voor te kiezen om een bedrijf uit de buurt onder de arm te nemen.
Keuzes die de kostprijs van een looppoort beïnvloeden
De prijs die is verbonden aan een looppoort wordt altijd beïnvloed door meerdere factoren. Aan meerdere van deze factoren kan je op zich niet zoveel veranderen, maar er zijn er ook waar je wel zelf voor verantwoordelijk bent. Wij hebben de belangrijkste van deze persoonlijke keuzes alvast even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet.
Keuze 1: Het type looppoort waarvoor je kiest
Een looppoort is vandaag de dag in tal van verschillende uitvoeringen op de markt terug te vinden. We onderscheiden op dit vlak onder meer een voordelige, houten looppoort van een sierlooppoort, een spijlenlooppoort en een gaaslooppoort. Heb je slechts een beperkt budget voor handen? Dan is het altijd de moeite waard om te kiezen voor een looppoort van hout. Wil je een tijdloze, zeer moderne looppoort realiseren en heb je wel een groot budget voor handen? In dat geval kan bijvoorbeeld een spijlenlooppoort of een gaaslooppoort een zeer interessante keuze zijn.
Keuze 2: Verzinken en / of coaten
Kies je er voor om een metalen looppoort te kopen? In dat geval wordt het altijd aangeraden om deze te laten verzinken. Op deze manier wordt namelijk voorkomen dat er roestvorming opduikt waardoor niet alleen de uitstraling, maar ook de levensduur van je poort kan worden beïnvloed. Voor het verzinken mag er rekening worden gehouden met een meerprijs van zo’n 10 procent bovenop de aankoopprijs van je poort. Vindt je de zilvergrijze kleur die door het verzinken ontstaat maar niks en wil je daarom je poort ook nog eens laten coaten? In dat geval wordt er nog eens een extra 10 procent in rekening gebracht.
Keuze 3: De montage van je looppoort
De aangegeven kosten eerder op deze pagina zijn steeds exclusief de montage van je looppoort. Wat de montage betreft kan je er voor kiezen om dit zelf te doen, maar in het merendeel van de gevallen geven mensen er toch de voorkeur aan om dit uit te besteden aan een professionele partij. Geldt dat eveneens voor jou? In dat geval kan je voor de montage van je looppoort rekening houden met een meerprijs welke is gelegen tussen de 70 en 125 euro. Hoe hoog de montagekost exact zal komen te liggen is altijd afhankelijk van het type looppoort waar jij voor hebt gekozen.
Interessante bespaartips
Overweeg jij eveneens om een aankoop te doen van een looppoort? Vallen de standaard prijzen voor jou echter nog net iets te hoog uit en ben je daarom op zoek naar één of meerdere interessante bespaartips? Wij hebben alvast enkele zeer interessante voor jou op een rijtje gezet!
- Kwantumkorting tot wel 10%
Het (laten) plaatsen van een looppoort is tegenwoordig erg populair. Dit heeft als gevolg dat je waarschijnlijk niet de enige persoon bent in je omgeving die met deze gedachte speelt. Ken jij nog iemand anders die ook graag een looppoort wenst te laten plaatsen? Kies er dan bij voorkeur voor om de handen in elkaar te slaan en geef de opdracht uit aan hetzelfde bedrijf. Met een beetje geluk ontvang je zo beiden een aantrekkelijke kwantumkorting van wel 10 procent!
- Help gerust een handje mee met de plaatsing
Een looppoort volledig zelf plaatsen is voor veel mensen geen optie, maar dat betekent niet dat je de arbeidskosten niet een beetje kan verlagen. Door zelf ook de handen uit de mouwen te steken is het bijvoorbeeld altijd mogelijk om de kostprijs voor de plaatsing enigszins te drukken. In het beste geval kan ook deze besparing oplopen tot zo’n 10 à 15 procent van de totale kostprijs die wordt aangerekend.
Een besparing tot 30% op de kosten van je looppoort realiseren
Ondanks het feit dat de gemiddelde aankoopprijs van een looppoort in vergelijking met verschillende alternatieven een stuk lager uitvalt moet het gezegd dat ze nog altijd voor veel mensen niet echt betaalbaar kan zijn. Dat is vervelend, niet in het minst omdat je natuurlijk graag een degelijke afsluiting van jouw eigendom zal willen voorzien. Wel, wij hebben waarschijnlijk nog goed nieuws voor jou. Wist je namelijk dat het mogelijk is om nog eens tot 30 procent te besparen op de kostprijs van jouw looppoort? Hoe? Zeer eenvoudig, namelijk door meerdere offertes op te vragen bij verschillende bedrijven. Op deze manier kan je met een beetje geluk nog tot wel dertig procent extra uitsparen op de kostprijs van jouw looppoort!