Kosten tuinhek

Het spreekt voor zich dat iedereen over de mogelijkheid wil kunnen beschikken om te volle te kunnen genieten van zijn of haar tuin. Om dit te kunnen realiseren is er niet alleen een zekere veiligheid, maar ook een bepaalde privacy vereist. Beide zaken kunnen perfect worden bekomen door de plaatsing van een tuinhek. Wanneer je hiervoor kiest is het wel van belang om er rekening mee te houden dat de kosten van een tuinhek nogal uiteenlopend kunnen zijn. Wil je graag een glashelder beeld hebben op de verschillende mogelijke tuinhekken die er bestaan evenals de kosten die er aan verbonden zijn? In dat geval is het de moeite waard om rekening te houden met de op deze pagina vermelde informatie.

Hoeveel kost een tuinhek?

Hoe interessant de realisatie van een tuinhek ook mag zijn, er dient uiteraard bij stil te worden gestaan dat er ook kosten aan verbonden zijn. De hoogte van de kosten zijn in principe een beetje afhankelijk van wat je zelf van je tuinhek verwacht. De hieronder geplaatste prijstabel zorgt er in ieder geval voor dat je over een concreet beeld beschikt van de diverse kosten waar je met betrekking tot een tuinhek rekening mee kan houden.

 

Onderdeel van het tuinhek Gemiddelde kostprijs
Houten schutting Tussen 30 & 100 euro per stuk
Natuurlijke schutting Tussen 45 & 90 euro per stuk
Kunststof schutting Tussen 85 & 175 euro per stuk

 

Let op, de bovenstaande prijzen zijn inclusief BTW, maar wel exclusief de mogelijke kosten die betaald dienen te worden voor de plaatsing van het tuinhek.

De prijsopbouw van een tuinhek

Wat de prijsopbouw van een tuinhek betreft weegt vooral de waarde van het materiaal door in de kostprijs. Dit betekent concreet dat je voor de materiaalkost bij een tuinhek reeds rekening kan houden met een percentage van zo’n 75 procent van het totale prijskaartje. De overige 25 procent wordt eigenlijk nog opgedeeld in twee stukken. Ondanks het feit dat ze samen de arbeidskosten vormen gaat nog steeds een 2 procent naar de zogenaamde voorrijkosten. Het spreekt voor zich dat je zowel de gewone arbeidskosten als de voorrijkosten kan uitsparen door zelf de materialen voor je tuinhek op te halen en ze te plaatsen.

Keuzes die de kostprijs van een tuinhek beïnvloeden

Heb je besloten om een tuinhek te plaatsen om je tuin? Dan zullen er ongetwijfeld heel veel verschillende mogelijkheden op je afkomen. Het is namelijk zo dat een tuinhek tegenwoordig als het ware gepersonaliseerd kan worden op basis van de eisen waarover je beschikt. In ieder geval, wij hebben de verschillende keuzes waarover je beschikt met betrekking tot de plaatsing van een tuinhek even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het materiaal van het tuinhek

Het spreekt voor zich dat je een tuinhek vandaag de dag uit meerdere materialen kan laten vervaardigen. Wat dit betreft kan je dan ook kiezen voor hout, kunststof of een natuurlijke schutting. Het onderlinge prijsverschil tussen deze beide mogelijkheden kan behoorlijk hoog oplopen wat het altijd de moeite waard maakt om even alles met elkaar te vergelijken.

Keuze 2: Wat met de overige materialen?

Buiten bovenstaande materialen zijn er nog tal van andere zaken die je mogelijks zal moeten kopen. Vaak wordt er door mensen die een tuinhek willen plaatsen alleen maar rekening gehouden met de materialen van het tuinhek op zich, maar kijk gerust ook eens verder. Wellicht kunnen ook de onderstaande materialen voor jou van toepassing zijn.

 

Soort materiaal Gemiddelde kostprijs
Verbindingshoekjes Tussen 6 & 12 euro voor 6 stuks
Steunpalen Tussen 11 & 39 euro
Poortdeuren Tussen 65 & 200 euro
Bevestigingsmaterialen voor de poort(en) Tussen 27,50 & 50 euro

Keuze 3: Plaatsing tuinhek uitbesteden of niet?

De derde keuze heeft geen betrekking meer tot de materialen die worden gebruikt, maar wel tot de eventuele plaatsingskosten die worden aangerekend. In principe is het voor veel mensen mogelijk om gewoon zelf hun tuinhek te plaatsen. Hierdoor kunnen ze nagenoeg alle arbeidskosten uitsparen. Dit neemt niet weg dat er ook mensen zijn die doelbewust dit karwei uitbesteden. Het spreekt immers voor zich dat een tuinhek wel echt correct geplaatst dient te worden. Geldt dat ook voor jou? Dan kan je rekening houden met een kostprijs voor de vakman van zo’n 40 à 45 euro per uur.

Interessante bespaartips

Er bestaan tal van verschillende mogelijkheden om te besparen op de kosten die zijn verbonden aan het tuinhek dat je wenst te kopen en te laten plaatsen. In tegenstelling tot wat veel mensen vermoeden hoeven deze bespaartips ook helemaal geen negatieve impact te hebben op de kwaliteit van het tuinhek. Wij hebben de meest interessante bespaartips voor wat de realisatie van een tuinhek betreft voor jou op een rijtje gezet.

 

  • Help mee met de vakman

Misschien ben je niet zo handig of heb je helemaal geen zin om zelf je tuinhek te realiseren. Dat hoeft ook niet, maar dit neemt niet weg dat het niet interessant kan zijn om even de handen uit de mouwen te steken. Door de vakman in kwestie te helpen met één of meerdere kleine dingen zal je immers kunnen vaststellen dat er een zeer mooie besparing kan worden gerealiseerd.

 

  • Recht op kwantumkorting?

In het bijzonder wanneer je bijvoorbeeld in een nieuwe wijk bent gaan wonen kan het interessant zijn om even rond te vragen of er nog iemand uit jouw buurt interesse heeft in de realisatie van een tuinhek. Is dat het geval? Dan kan je de opdracht het best samen aan hetzelfde bedrijf uitbesteden. Hierdoor kan je zomaar rekenen op een zogenaamde kwantumkorting die tot wel 10 procent kan bedragen! Ook hierdoor wordt de realisatie van jouw tuinhek nog een stukje extra voordeliger gemaakt.

Tot 30% besparen op de kosten van je tuinhek? Het kan!

De kans bestaat dat je aan bovenstaande bespaartips niet voldoende hebt om echt een betaalbaar tuinhek te kunnen realiseren. Dat hoeft geen enkel probleem te zijn, in tegendeel. Er bestaat namelijk nog een extra mogelijkheid om te besparen op je tuinhek, namelijk door een offerte aan te vragen bij niet één, maar wel bij meerdere partijen. Door het aanvragen van deze verschillende offertes en door deze met elkaar te vergelijken zal je uiteindelijk tot wel 30 procent op de kostprijs van je tuinhek kunnen besparen. Hierdoor wordt ze voor iedereen toch net dat tikkeltje voordeliger.

 

 

Gratis tot 6 hekwerk offertes in je mailbox?

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen van hekwerk specialisten aanzienlijk verschillen. Verstandig is dan om meerdere offertes op maat te vergelijken. Zo weet je waar je aan toe bent en zo kun je flink op de kosten besparen. Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes in je mailbox door je postcode hieronder in te vullen (en vervolgens het formulier).