Kosten spijlenhekwerk

Kosten spijlenhekwerkEen spijlenhekwerk wordt gekenmerkt door zijn stevigheid en deze zie je dan ook regelmatig om bedrijventerreinen. Ze hebben een zeer goede beveiligende functie en worden vaak gecombineerd met een stevige poort. Er zijn erg veel soorten spijlenhekwerk te krijgen en de prijzen daarvoor lopen dan ook uiteen. Over het algemeen worden ze verdeeld in verzinkt en gecoat. De gecoate hekken hebben een beschermlaag die verschillende kleuren kan zijn en die er voor zorgt dat het hek beschermd is en geen onderhoud nodig heeft.

Wat is een spijlenhekwerk?

Een spijlenhekwerk is een hekwerk dat bestaat uit rijen verticale ronde of vierkante metalen spijlen die in een zinkbad gedompeld zijn om roest te voorkomen. De afstand tussen de spijlen is ongeveer 10 tot 15 centimeter zodat er geen mensen en dieren tussendoor kunnen. Een gecoat spijlenhekwerk bevat een laag in een kleur naar keuze wat gemaakt is van poeder en in de oven gebakken wordt. Deze laag geeft het hek niet alleen kleur, maar zorgt er ook voor dat het onderhoudsvrij is.

Waarom een spijlenhekwerk

Naast bedrijventerreinen kiezen particulieren ook vaak voor een spijlenhekwerk om hun landgoed en eigendommen te beschermen. Het is dan ook uitermate geschikt als hek om de tuin en het land heen. In dit geval is er meestal ook een poort met een bel en een beveiligingssysteem zodat ongewenste mensen niet naar binnen kunnen komen. Om de veiligheid nog meer te bevorderen kan je een puntenrand of schrikdraad toevoegen aan de bovenkant van het hek. Naast het bieden van stevigheid en veiligheid ziet een spijlenhekwerk er ook netjes en verzorgd uit en kan je ze vinden in verschillende hoogtes en uitvoeringen.

De kosten van een spijlenhekwerk

De volgende tabel geeft de minimale kosten van een spijlenhekwerk weer en de poorten die je kan installeren. Het verschil in prijzen zit hem in de verschillende uitvoeringen en hoogtes. Voor de montagekosten is het verstandig om een aantal offertes met elkaar te vergelijken van ondernemers bij jou in de buurt.

Product

Prijs verzinkt

Prijs gecoat

Spijlenhekwerk per m2 Vanaf €35 Vanaf €50
Inlooppoort 1 x 1 meter Vanaf €240 Vanaf €270
Schuifpoort 3 x 1 meter Vanaf €950 Vanaf €1050
Draaipoort 3 x 1 meter Vanaf €450 Vanaf €500

Inlooppoort

Een inlooppoort is een kleine poort die geen auto’s door kan laten, maar meer geschikt is voor voetgangers en eventueel fietsen. Deze poort kan mensen in en uit tuinen en weilanden laten, maar kan geen grote voertuigen of objecten doorlaten. Dit is vooral handig als je een huisdier hebt die het terrein niet af mag of als je last hebt van ongewenste dieren die het terrein juist niet op mogen. De afmetingen zijn meestal 1 x 1 meter en de poort bevat een draai- of klapdeur die beveiligd is met een slot.

Schuifpoort

Een schuifpoort is de duurste poort in het lijstje. Deze heeft één of twee deuren die open gaan door naar de zijkant te schuiven. Zo kan je een grote poort openen zonder dat je ruimte in moet plannen voor open slaande deuren. Vaak zijn de deuren aan deze poorten ook automatisch omdat ze vrij zwaar zijn. Zo kan je zonder je auto uit te hoeven naar binnen rijden en de poort gemakkelijk weer sluiten.

Draaipoort

Een draaipoort is soortgelijk aan heen schuifpoort, alleen gaan de deuren daar naar buiten of naar binnen open en dicht. Hier moet je dus goed rekening houden met de ruimte dat dat in beslag neemt omdat de deuren vaak groot en zwaar zijn. Ook de draaipoort kan je krijgen met automatische deuren om het extra gemakkelijk te maken met de auto naar binnen te rijden.

Andere soorten hekwerk

Er zijn natuurlijk ook nog andere soorten hekwerk beschikbaar die misschien beter passen bij jouw eisen dan een spijlenhekwerk. Zie ook: kosten hekwerk.

Sierhekwerk

Een sierhekwerk is ook zeer stevig en gemaakt van metaal, maar is over het algemeen wat duurder omdat het meer is vormgegeven en dus intensiever is om te produceren. Als je de stevigheid zoekt van een spijlenhekwerk, maar met stijl dan is dit misschien iets voor jou. De veiligheidsgarantie die een spijlenhekwerk biedt, kan een sierhekwerk echter niet evenaren. Bovendien bevordert het het uiterlijk niet als je schikdraad of een puntenrand toevoegt aan een sierhekwerk.

Dubbelstaafmat hekwerk

Dit is ook een stevige variant maar met charme. Dit hekwerk bestaat uit rechthoekige panelen die tussen staven bevestigd zitten en deze panelen zijn voorzien van horizontale en verticale spijlen. De ruimte tussen de spijlen is doorgaans 5 x 20 centimeter. Je hebt dit hekwerk in enkele en dubbele vorm. Ook al zullen met dit hekwerk onmogelijk ongewenste dieren naar binnen komen, het is toch vrij makkelijk om er overheen te klimmen en ook het dubbelstaafmat hekwerk biedt niet dezelfde veiligheid als wat je met een spijlenhekwerk krijgt.

Overig

Verder zijn er nog balustrades en gaashekwerken, maar beide bieden niet veel op het gebied van veiligheid. Een balustrade wordt meestal gebruikt om mensen te beschermen omdat ze vaak op balkons, terrassen en langs trappen zijn geïnstalleerd. Gaashekwerken zijn erg goedkoop, en werken goed om kinderen en kippen binnen te laten, maar honden en ongewenste individuen kunnen hier gemakkelijk overheen of onderdoor.

Kosten besparen op een spijlenhekwerk

  • Kies verzinkt: door de verzinkte versie te kiezen heb je een hek dat niet roest en dat goedkoper is per vierkante meter, maar dat wel meer onderhoud nodig heeft dan de gecoate versie. Bovendien komt een verzinkt hek maar in één kleur.
  • Kies voor twee heksoorten: je kan altijd aan de kant waar je de meeste problemen verwacht je hek opbouwen uit een spijlenhekwerk en op de andere plekken kiezen voor de goedkopere maar ook erg stevige dubbelstaafmat hek.
  • Bespaar geld op de poort: als je de ruimte hebt kies dan een verzinkte draaipoort zonder elektrische deuren als je ook je auto naar binnen moet laten. Is dit niet het geval dan kan je met de goedkopere inlooppoort prima uit de weg.

Kosten besparen via vergelijkingswebsite

De prijzen hier genoemd zijn allemaal exclusief montage kosten. Dit komt omdat die nog wel eens kunnen verschillen per hek en per ondernemer. Je kan soms wel 40 procent van de totaalprijs besparen als je offertes van aannemers naast elkaar legt. Dit kan je makkelijk doen via het internet en een vergelijkingstool. Je geeft dan je gegevens en je wensen in en twee dagen later krijg je verschillende offertes in je inbox van bedrijven in jouw omgeving. Zo kan je makkelijk de juiste installateur voor jou kiezen die goed werk levert voor een schappelijke prijs.

Gratis tot 6 hekwerk offertes in je mailbox?

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen van hekwerk specialisten aanzienlijk verschillen. Verstandig is dan om meerdere offertes op maat te vergelijken. Zo weet je waar je aan toe bent en zo kun je flink op de kosten besparen. Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes in je mailbox door je postcode hieronder in te vullen (en vervolgens het formulier).