Kosten houten hekwerk

Hout is een bijzonder populair materiaal wanneer het aankomt op de realisatie van hekwerk. Dit komt niet alleen omdat hout over een natuurlijke uitstraling beschikt, daarnaast is ze ook nog eens verkrijgbaar tegen een toegankelijk prijskaartje. Alsof dit nog niet voldoende is beschik je als eigenaar van de woning uiteraard altijd over de mogelijkheid om het aanzicht van je houten hekwerk naar wens aan te passen. Dit is zeer eenvoudig mogelijk omdat je een dergelijk hekwerk gewoon van een likje verf kan voorzien. Wil jij ook graag een houten hekwerk kopen en laten plaatsen? In dat geval is de prijsinformatie die je op deze pagina krijgt de moeite absoluut meer dan waard.

Wat zijn de kosten van een houten hekwerk?

Op het ogenblik dat je er voor kiest om voor jouw tuin en en de rest van je eigendom gebruik te maken van houten hekwerk zal het duidelijk worden dat je daarvoor een keuze kan maken uit verschillende mogelijkheden. Welke mogelijkheden dit precies zijn en welke kosten er aan verbonden zijn wordt meteen duidelijk door middel van de onderstaande prijstabel.

 

Product Gemiddelde kostprijs
Geïmpregneerd hout Tussen 75 & 135 euro per vierkante meter
Hardhout Tussen 145 & 245 euro per vierkante meter
Tuindeur van 100 x 180 centimeter Tussen 75 & 345 euro per stuk
Looppoort van 100 x 60 centimeter Tussen 190 & 290 euro per stuk
Draaipoort van 300 x 100 centimeter Tussen 275 & 3.475 euro per stuk
Schuifpoort van 300 x 100 centimeter Tussen 1.950 & 4.950 euro per stuk

 

Bovenstaande prijstabel maakt duidelijk dat er voor houten hekwerk niet uitsluitend rekening moet worden gehouden met het hekwerk op zich, maar er eveneens de nodige aandacht dient te worden besteed aan de poort die er in wordt geïmplementeerd.

De prijsopbouw van houten hekwerk

Voor wat de prijsopbouw van houten hekwerk betreft dient er eigenlijk slechts rekening te worden gehouden met twee verschillende kosten. De grootste kost is veruit deze voor het aanschaffen van de verschillende materialen. Dit komt niet in het minst omdat er niet uitsluitend hekwerk op zich dient te worden aangekocht, maar ook bijvoorbeeld een poort of een andere doorgang. De materiaalkost neemt bij houten hekwerk dan ook 75 procent van de kosten in beslag. De overgebleven 25 procent dient te worden betaald voor de plaatsing van zowel het hekwerk als de poort of andere doorgang.

Keuzes die de kostprijs van houten hekwerk kunnen beïnvloeden

Vooraleer er kan worden overgegaan tot de plaatsing van houten hekwerk spreekt het voor zich dat er door jou als eigenaar van het huis een aantal keuzes gemaakt zullen moeten worden. Wij hebben deze verschillende keuzes even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het soort hout waar gebruik van wordt gemaakt

Wat de houtsoort voor je houten hekwerk betreft kan er een keuze worden gemaakt uit twee verschillende mogelijkheden. We onderscheiden op dit vlak geïmpregneerd hout van hardhout. Geïmpregneerd hout is een zachthout. In het merendeel van de gevallen gaat het hierbij dan ook om grenen of vurenhout. Er wordt bij deze houtsoort wel steeds gebruik gemaakt van een impregneermiddel waarmee het materiaal kan worden beschermd tegen schimmel en insecten. De gemiddelde levensduur van geïmpregneerd hout is gelegen tussen de 15 en 25 jaar. De tweede optie is hardhout. Met een kostprijs van tussen de 150 en 250 euro per vierkante meter is deze houtsoort flink duurder, maar daar staat tegenover dat ze zomaar langer dan 25 jaar kan blijven meegaan. Hardhout is dan ook niet voor niets de sterkste houtsoort die er bestaat.

Keuze 2: De kleur die je wenst

Kiezen voor hout betekent ook dat je kan kiezen voor meerdere mogelijke kleuren en afwerkingen. In het merendeel van de gevallen wordt er door mensen voor gekozen om hun houten hekwerk niet te verven omdat ze de natuurlijke, warme uitstraling van hout best weten te waarderen. In de loop der jaren zal je in dit geval echter moeten vaststellen dat de kleur van het hout gaat vergrijzen. Wil je dit natuurlijke proces tegengaan? Dan is het belangrijk om het hout te laten beitsen door middel van een transparante beits. Zou je het houten hekwerk toch graag willen voorzien van een specifieke kleur? Dan zal je ze toch moeten verven. In dit geval dien je er altijd rekening mee te houden dat houten hekwerk welke is geverfd ook een regelmatig onderhoud vereist.

Keuze 3: Montage zelf doen of uitbesteden?

Met betrekking tot de realisatie van houten hekwerk kan je er voor kiezen om de montage zelf te doen of dit uit te besteden. Indien je kiest voor deze tweede optie kan je rekening houden met de onderstaande prijzen:

 

Montage van het product Gemiddelde kostprijs
Hekwerk per 10 meter Tussen 16 & 21 euro
Deur Tussen 70 & 125 euro
Looppoort Tussen 70 & 125 euro
Draaipoort Tussen 95 & 125 euro
Schuifpoort Tussen 875 & 1.225 euro
Elektrische draaipoort Tussen 410 & 660 euro
Elektrische schuifpoort Tussen 1.225 & 1.775 euro

Interessante bespaartips

Houten hekwerk is niet echt duur, maar er zijn voordeligere mogelijkheden op de markt terug te vinden. Toch vinden veel mensen houten hekwerk het mooist omdat deze over een aantrekkelijke, warme en natuurlijke uitstraling beschikt. Wil jij ook koste wat het kost gebruik kunnen maken van een houten hekwerk, maar wil je graag ook de kosten nog wat kunnen drukken? Dan kunnen de onderstaande bespaartips je daarbij van dienst zijn!

 

  • Steek de handen uit de mouwen!

De montage van houten hekwerk kan gepaard gaan met bepaalde, niet onaanzienlijke kosten. Om deze kosten te kunnen drukken of zelfs volledig uit te sparen is het altijd interessant wanneer je zelf ook de handen uit de mouwen steekt. Hierdoor is het in het beste geval zelfs mogelijk om de kostprijs van je houten hekwerk te drukken tot zo’n 25 procent. Bovendien moet het gezegd dat de plaatsing van houten hekwerk in principe niet zo’n lastig karwei is waardoor je dit probleemloos (deels) voor je eigen rekening kan nemen.

 

  • Kan je aanspraak maken op een kwantumkorting of niet?

In bepaalde gevallen is het mogelijk om voor de realisatie van je houten hekwerk een zogenaamde kwantumkorting te ontvangen. Deze korting wordt toegekend op het ogenblik dat meerdere partijen er samen voor kiezen om bijvoorbeeld bepaalde materialen te kopen en / of deze te laten plaatsen. In het beste geval kan deze kwantumkorting oplopen tot wel 10 procent!

Bespaar tot wel 30% op de kostprijs van jouw houten hekwerk!

Er is buiten door gebruik te maken van bovenstaande bespaartips nog één extra manier waarmee het prijskaartje van je houten hekwerk kan worden gedrukt. Wist je namelijk dat het altijd interessant is om er voor te kiezen om een offerte aan te vragen bij meerdere partijen? Veel mensen gaan nog steeds zomaar met het eerste, het beste bedrijf in zee, maar staan er niet bij stil dat ze hierdoor vaak een veel te hoge kostprijs betalen. Vraag dus altijd een offerte aan bij meerdere bedrijven en je zal merken dat je hierdoor tot wel 30 procent kan besparen op de kosten die gepaard gaan met de realisatie van houten hekwerk.

Gratis tot 6 hekwerk offertes in je mailbox?

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen van hekwerk specialisten aanzienlijk verschillen. Verstandig is dan om meerdere offertes op maat te vergelijken. Zo weet je waar je aan toe bent en zo kun je flink op de kosten besparen. Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes in je mailbox door je postcode hieronder in te vullen (en vervolgens het formulier).