Kosten gaashekwerk

Van alle verschillende materialen die er voor de realisatie van hekwerk gebruikt kunnen worden is gaas één van de meest veelzijdige. Gaashekwerk is dan ook verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. Zo bestaat er speciaal gaashekwerk om te voorkomen dat je dieren de benen (of moeten we zeggen ‘pootjes’?) nemen, maar is er ook speciaal tuingaas waarmee een efficiënte en toch voordelige omheining van de tuin kan worden gerealiseerd. In ieder geval, wil jij bij jouw woning eveneens gebruikmaken van gaashekwerk, maar ben je in eerste instantie op zoek naar concrete prijsinformatie? Dat is precies wat we je voorschotelen op deze pagina!

Wat zijn de kosten van gaashekwerk?

Het ene gaashekwerk is absoluut het andere niet. In de praktijk betekent dit het soort gaashekwerk niet alleen praktische verschillen kan vertonen, bovendien is het ook nog eens belangrijk om rekening te houden met een niet onaanzienlijk prijsverschil. Dit prijsverschil wordt meteen duidelijk voorgesteld door middel van de onderstaande prijstabel.

 

Soort gaashekwerk Gemiddelde kostprijs
Tuingaas Tussen 45 & 85 euro per 25 x 1 meter
Harmonica gaas Tussen 65 & 125 euro per 25 x 1 meter
Dierengaas Tussen 27 & 37 euro per 25 x 1 meter
Ongediertegaas Tussen 11 & 31 euro per 10 meter

De prijsopbouw van gaashekwerk

Er zijn verschillende zaken waar je met betrekking tot gaashekwerk rekening mee dient te houden. We hebben het hierbij uiteraard niet alleen over het aanschaffen van het materiaal op zich, want wat bovendien ook te denken van de arbeidskosten? In het merendeel van de gevallen kiezen mensen er weliswaar voor om hun gaashekwerk zelf te plaatsen, maar je kan het ook perfect uitbesteden. De aankoopprijs van het materiaal blijft met 90 procent evenwel veruit het grootst. De overgebleven 10 procent gaat naar de plaatsing er van indien je dit gaat uitbesteden.

Keuzes die de kostprijs van gaashekwerk beïnvloeden

Het feit dat er zoveel verschillende soorten gaashekwerk tegenwoordig op de markt zijn terug te vinden zorgt er voor dat je als eigenaar van de woning steeds bepaalde keuzes zal moeten maken. Deze keuzes zullen niet alleen het uiteindelijke uitzicht van je gaashekwerk bepalen evenals de functionaliteit, maar ook de kostprijs die moet worden betaald.

Keuze 1: Het soort gaas waarvoor je kiest

Wanneer je op zoek bent naar een voordelige omheining van je tuin is het altijd de moeite waard om in de richting van tuingaas te kijken. Dergelijk gaas is voordelig in aankoop en kan bovendien zeer eenvoudig worden geplaatst. Tuingaas beschikt over een maaswijdte van zo’n 50 x 100 mm. Een alternatief voor het gewone tuingaas is harmonicagaas. Net zoals gewoon tuingaas is het een goed gaashekwerk voor de realisatie van tuinafrasteringen. Daarnaast fungeert het ook prima voor wat de geleiding van klimplanten betreft. De mazen waar een harmonicagaas over beschikt zijn met 50 x 50 mm wel een flink stuk kleiner. In vergelijking met tuingaas is harmonicagaas een klein beetje duurder, maar daarvoor krijg je wel de nodige extra stevigheid in de plaats.

Keuze 2: Verzinken en coaten

Het wordt algemeen altijd aangeraden om je gaashekwerk te laten verzinken. Dit komt omdat dit type van hekwerk is gemaakt van metaal. Wanneer het in aanraking komt met water kan het vervolgens gaan roesten. Hierdoor zal de kwaliteit van het hekwerk aanzienlijk worden beïnvloed. Het verzinken van je gaashekwerk zorgt voor een meerprijs van zo’n 10 procent, maar steeds vaker zit dit eigenlijk reeds in de standaard offerte inbegrepen.

 

Het tweede waar je rekening mee kan houden is het voorzien van een eventuele coating voor je gaashekwerk. In dit geval wordt er een poederverf of plastic op het hekwerk aangebracht waardoor het gaas over een mooiere uitstraling zal komen te beschikken. Het toepassen van een coating zorgt voor een meerprijs van ongeveer 10 procent bovenop de standaard kosten, maar garandeert je wel een aanzienlijk langere levensduur.

Keuze 3: De palen waar gebruik van wordt gemaakt

Het spreekt voor zich dat je voor de plaatsing van gaashekwerk gebruik zal moeten maken van bepaalde palen. Op dit vlak kan je een keuze maken uit meerdere mogelijkheden, namelijk:

 

  • Metalen palen
  • Houten palen

 

Houten palen zijn met een kostprijs van tussen de 4 en 15 euro uiteraard financieel het voordeligst. Daar staat echter tegenover dat palen van metaal heel wat steviger zijn en veelal over een enigszins betere duurzaamheid beschikken. Door metalen palen mag je wel rekening houden met een prijskaartje dat is gelegen tussen de 25 & 75 euro per stuk.

Interessante bespaartips

Gaashekwerk biedt een voordelige mogelijkheid om een tuin af te schermen van de buitenwereld. Los van dit gegeven moet het wel gezegd dat er uiteraard wel degelijk bepaalde kosten aan verbonden zijn. Door gebruik te maken van de onderstaande bespaartips bestaan er gelukkig wel enkele interessante mogelijkheden om deze prijs nog iets verder te drukken.

 

  • Realiseer zelf de plaatsing van je gaashekwerk

Verschillende soorten van hekwerk zijn alles behalve eenvoudig zelf te plaatsen. Dat geldt gelukkig niet voor gaashekwerk, in tegendeel. Dit type van hekwerk kan bijzonder eenvoudig worden gerealiseerd waardoor het eigenlijk zonde is om dit uit te besteden. Steek dus zelf gerust de handen uit de mouwen en bespaar hierdoor zo’n 10 procent!

 

  • Aanspraak maken op kwantumkorting

Zowel voor de aankoop van gaashekwerk als voor de plaatsing er van (indien je er voor kiest om ze uit te besteden) kan je rekenen op een eventuele kwantumkorting. Een dergelijke korting kan tot wel 10 procent bedragen en is zo interessant omdat er geen enkel kwaliteitsverlies tegenover staat. Gewoon door samen met iemand anders het gaashekwerk te kopen en te laten plaatsen ben je altijd verzekerd van de scherpst mogelijke prijs.

Bespaar tot wel 30% op de kostprijs van gaashekwerk

Ben je op zoek naar een mogelijkheid om nog een extra besparing te realiseren voor het kopen evenals de realisatie van je gaashekwerk? In dat geval is er nog één belangrijke tip waar je maar beter rekening mee kan houden. Wist je bijvoorbeeld dat er zomaar nog een mogelijkheid bestaat om tot wel 30 procent extra te kunnen besparen? Hoe? Zeer eenvoudig, namelijk door een offerte aan te vragen bij meerdere bedrijven die gaashekwerk kunnen leveren en plaatsen. Door alle offertes die je ontvangt met elkaar te vergelijken kan er zomaar tot wel 30 procent worden bespaard.

Gratis tot 6 hekwerk offertes in je mailbox?

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen van hekwerk specialisten aanzienlijk verschillen. Verstandig is dan om meerdere offertes op maat te vergelijken. Zo weet je waar je aan toe bent en zo kun je flink op de kosten besparen. Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes in je mailbox door je postcode hieronder in te vullen (en vervolgens het formulier).