Kosten dubbelstaafmat hekwerk

Kosten dubbelstaafmat hekwerkEen erg populaire vorm van hekwerk is het dubbelstaafmathek. Deze omheining is gemiddeld in prijs, erg stevig maar toch elegant. Daarom kan dit type hekwerk gebruikt worden voor een breed scala aan doeleinden.

Wat is een dubbelstaafmathek?

Een dubbelstaafmathek bestaat uit panelen die horizontale en verticale spijlen bevatten. De ruimte tussen de spijlen worden mazen genoemd en deze zijn bijna altijd rechthoekig met een afmeting van 5 x 20 cm. De panelen worden met beugels bevestigd aan palen die in de grond worden gezet. De staafmat komt in een verzinkte versie en een gecoate versie. De verzinkte versie is meestal goedkoper, en is beschermd tegen roestvorming, maar heeft nog wel onderhoud nodig. De gecoate versie heeft een laag verf die eerst als poeder wordt aangebracht en daarna wordt gebakken. Zo is het hek volledig beschermd, gekleurd en heeft het geen onderhoud nodig. Er zijn ook enkelstaafmathekken.

Wat is een enkelstaafmathek?

Een enkelstaafmathek wordt ook wel 3D-mathek genoemd heeft grotere mazen. Dit komt omdat er minder horizontale spijlen worden gebruikt dan in een dubbelstaafmathek. Hierdoor zijn de mazen dus groter en is de prijs ongeveer 25 procent minder dan een dubbelstaafmathek. De grotere mazen zorgen er echter wel voor dat het hek minder stevig is en daardoor ook een stuk minder populair dan de dubbele variant.

De kosten van een dubbelstaafmathek

In de volgende tabel zie je de kosten van de materialen en het plaatsen van een dubbelstaafmathek. Naast een hek van gaas is dit het goedkoopste soort hek die je kan vinden. De prijzen zijn inclusief BTW en minimaal en kunnen dus oplopen per producent en ondernemer.

Materiaal

Kosten

Dubbelstaafmat Vanaf €20 per m2
Deur 1 x 1 meter Vanaf €275
Poort 2 x 1 meter Vanaf €480
Paal Vanaf €10 per stuk
Beugel Vanaf €5 per stuk
Paaldop Vanaf €1 per stuk
Montage Vanaf €10 per 10 meter

De voordelen van dubbelstaafmathekken

Een dubbelstaafmathek is eigenlijk een combinatie van een gaashekwerk en een spijlenhekwerk en de eigenschappen zijn ook gedeeld. Zo is een dubbelstaafmathek erg stevig net als een spijlenhek, maar heeft het ook nog de charmes van een gaashek. Een dubbelstaafmathek is dus niet alleen functioneel, maar ook mooi om naar te kijken.

Een ander voordeel is dat je door een dubbelstaafmathek nog steeds transparantie hebt en dus niet helemaal bent afgesloten van de buitenwereld. De mazen zijn relatief groot en de spijlen dun. Hierdoor is een staafmathek geschikt voor zowel het omheinen van landgoed van particulieren als het beveiligen van een bedrijventerrein. En dit alles voor een zeer schappelijke prijs. Staafmathekken vind je dan ook als omheining van speelplaatsen, vijvers en fietsenstallingen.

Een nadeel van een dubbelstaafmathek

De doorzichtigheid kan als een voordeel gezien worden, maar ook als een nadeel. Sommige mensen zijn erg gesteld op hun privacy en die heb je met een staafmathek niet. Er zijn echter verschillende manieren om de privacy te bevorderen zoals het hek te laten begroeien en het hek dichtvlechten met bijvoorbeeld riet of folie.

Door het hekwerk dicht te maken kan je niet alleen genieten van privacy in je eigen tuin, maar ook van windstilheid en beschutting van regen en geluiden van buiten. Behalve dat ziet het er ook nog eens elegant uit en kan je met de begroeiing meer groen creëren in je tuin.

Een andere stevige optie: spijlenhekwerk

Als je toch niet helemaal zeker bent over het dubbelstaafmathekwerk en je bent eigenlijk op zoek naar een hek dat nog steviger en veiliger is, dan is een spijlenhekwerk misschien iets voor jou. Voor een goede beveiliging en het buiten houden van ongewenste dieren en publiek is dit zeker een aanrader. Een spijlenhekwerk bestaat uit verticale spijlen en kan worden uitgebreid met punten of schikdraad over te top. Je vindt ze vaak op bedrijventerreinen en erven waar extra bescherming nodig is. Een spijlenhekwerk komt ook in een verzinkte en gecoate versie, maar mist een beetje elegantie van een dubbelstaafhekwerk. Als je op bepaalde plekken bescherming en veiligheid zoekt, kan je altijd nog overwegen om een gedeelte spijlenhekwerk en een gedeelte staafmathekwerk aan te leggen. Aangezien deze beide in verzinkte en gecoate versie te krijgen zijn, sluiten ze goed op elkaar aan. Zo kan je de kosten van een compleet spijlenhekwerk ook nog een beetje drukken.

Een andere goedkope optie: gaashekwerk

Een gaashek is verreweg het goedkoopste hek dat je kan krijgen. De prijs per vierkante meter begint al bij €2,50 en bovendien is deze makkelijk zelf te installeren. Een gaashek werkt prima om kinderen binnen te houden en kleine dieren zoals kippen en konijnen, maar inbrekers en ongewenste honden of vossen worden er niet door afgeschrikt.

Een andere elegante optie: sierhekwerk

Als de elegante kant van het dubbelstaafmathek je aanstaat, maar je zoekt eigenlijk iets sierlijker, dan is het sierhekwerk misschien geschikt. Dit hek is gemaakt van metaal en is aan de dure kant, maar komt in verschillende kleuren en ontwerpen zodat er vast iets van jouw smaak bij zit. Bovendien is een sierhek nog steeds relatief stevig zodat een hogere versie prima ongewenste dieren buiten kan houden. Voor inbrekers is een sierhek ook niet echt plezierig, maar door de ontwerpen zijn ze over het algemeen toch nog vrij makkelijk te beklimmen.

Offertes vergelijken met een vergelijkingswebsite

Een manier om soms wel 40 procent op je eerste offerte te besparen is door je gegevens en eisen in te geven in een vergelijkingswebsite. Deze kijkt naar jouw situatie en woongebied en stuurt je dan binnen een paar dagen een aantal offertes die je kan vergelijken. De kosten per hek zijn verschillend, maar ook de arbeidskosten en wat je er voor terugkrijgt kan variëren. Op deze manier zie je in één oogopslag welke ondernemer het beste is voor jou.

Gratis tot 6 hekwerk offertes in je mailbox?

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen van hekwerk specialisten aanzienlijk verschillen. Verstandig is dan om meerdere offertes op maat te vergelijken. Zo weet je waar je aan toe bent en zo kun je flink op de kosten besparen. Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes in je mailbox door je postcode hieronder in te vullen (en vervolgens het formulier).