Kosten kastanje hekwerk

De realisatie van hekwerk kan gepaard gaan met een niet onaanzienlijk prijskaartje. Dat hoeft gelukkig niet altijd het geval te zijn. Heb je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om kastanje hekwerk te kopen? Een rol van dit hekwerk kan in huis worden gehaald tegen een zeer scherp prijskaartje en daarnaast ziet ze er ook nog eens erg goed uit. Je moet er alleen rekening mee houden dat kastanje hekwerk nu niet bepaald de veiligheid van je domein verhoogt. In vergelijking met bijvoorbeeld metalen hekwerk is ze immers veel eenvoudiger stuk te maken of te omzeilen. Hoe dan ook, geef jij de voorkeur aan het plaatsen van kastanje hekwerk omdat je op deze manier geen rekening dient te houden met hoge kosten? Lees dan snel verder en kom alles te weten over de kosten die hieraan verbonden zijn.

Hoeveel kost kastanje hekwerk?

Kastanje hekwerk is tegenwoordig bij zeer veel mensen erg populair. Velen zweren zelfs bij deze vorm van afsluiting. Daar zijn meerdere goede redenen voor. Allereerst is het bijvoorbeeld zo dat kastanje hekwerk er mooi en natuurlijk uitziet, maar daarnaast is ze ook nog eens een stuk voordeliger in vergelijking met andere vormen van hekwerk. Ben je nu ook zo benieuwd met welke kosten je rekening kan houden? Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet door middel van de onderstaande prijstabel!

Kastanje hekwerk Gemiddelde kostprijs
Prijs per lopende meter Gemiddeld tussen de 10 & 12 euro

De prijsopbouw van kastanje hekwerk

Wat de prijsopbouw van kastanje hekwerk betreft kunnen we eigenlijk stellen dat er slechts één soort prijs is waar je rekening mee dient te houden. We hebben het hierbij over de aankoopprijs van het materiaal. Dit komt omdat het merendeel van de mensen er voor kiezen om hun kastanje hekwerk zelf te plaatsen. Dat is op zich dan ook perfect mogelijk, zeker en vast voor mensen die een beetje handig zijn en voor de betere doe-het-zelvers. Kies je er toch voor om dit uit te besteden? Hou er dan rekening mee dat de onderlinge verhouding tussen de materiaalkost en de arbeidskost 70 – 30 procent is.

Keuzes die de kostprijs van kastanje hekwerk beïnvloeden

Kastanje hekwerk beschikt standaard over een vrij laag en dus zeer toegankelijk prijskaartje. Net zoals bij alles eigenlijk het geval is moet het echter gezegd dat meerdere keuzes ook de totale kostprijs van kastanje hekwerk aanzienlijk kunnen beïnvloeden. Om er zeker van te zijn dat je geen van deze keuzes mist hebben we ze alvast even voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: De afstand tussen de kastanje latten

Wanneer je kiest voor kastanje hekwerk is het altijd van belang om er rekening mee te houden dat jij de afstand zal bepalen tussen de verschillende kastanje latten die samen het hekwerk vormen. In het merendeel van de gevallen wordt er voor gekozen om de dunne, houten latten op zo’n 10 centimeter van elkaar te plaatsen. Je kan deze afstand als eigenaar van de woning evenwel ook eenvoudig inkorten tot 5 centimeter. Maak je deze keuze? Dan zal je er rekening mee moeten houden dat er heel wat extra materiaalkosten in rekening zullen worden gebracht. Het uitzicht is wel mooier en bovendien kan je ook nog eens rekenen op een zo optimaal mogelijke privacy.

Keuze 2: De poort waar gebruik van wordt gemaakt

Wat de poort voor je kastanje hekwerk betreft wordt er in het merendeel van de gevallen voor gekozen om deze ook te vervaardigen uit het kastanje hout. Niet alleen wordt op deze manier de stijl van het hekwerk tot in de poort doorgetrokken, daarnaast is ook deze financieel zeer interessant geprijsd. Voor de realisatie van een kastanje hekwerk poort mag er rekening worden gehouden met een prijskaartje van zo’n 50 euro.

Keuze 3: De plaatsing van je kastanje hekwerk

Wat de plaatsing van je kastanje hekwerk betreft kan je een keuze maken uit twee verschillende mogelijkheden. Besteed je dit uit aan een professioneel bedrijf? Dan zal je zo’n 30 procent van de totale kosten betalen voor de plaatsing. Het merendeel van de kosten, namelijk zo’n 70 procent is dan weer voorbehouden voor het aanschaffen van de materialen. Indien je de totale kostprijs van je kastanje hekwerk zo laag mogelijk wil houden is het dus altijd het interessantst om de plaatsing zelf te doen. Al moet je daarvoor wel de nodige tijd voorzien.

Interessante bespaartips

Zoals je reeds hebt kunnen lezen hoef je voor de realisatie van een kastanje hekwerk bij je woning geen rekening te houden met zeer hoge kosten, in tegendeel. Wel is het belangrijk om er bij stil te blijven staan dat er nog enkele extra mogelijkheden bestaan om het kostenplaatje van kastanje hekwerk nog verder te verlagen. Welke mogelijkheden dit zijn vertellen we je graag in onderstaand overzicht.

  • Doe de plaatsing van je kastanje hekwerk zelf

Kastanje hekwerk is waarschijnlijk het eenvoudigst van alle verschillende soorten hekwerken om te plaatsen. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat de verschillende platen telkens op een gelijke afstand van elkaar moeten staan en ze uiteraard recht in de grond moeten worden gezet. Door zelf de plaatsing van je kastanje hekwerk voor je rekening te nemen bespaar je zo tot wel 30 procent op de volledige kostprijs.

  • Hou een afstand van 10 centimeter aan tussen de latten

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven kan je volledig zelf bepalen over welke afstand je de houten latten die deel uitmaken van je kastanje hekwerk zal plaatsen. Je kan dit uitstekend doen over een afstand van 5 centimeter, maar indien je nog meer op de kosten wil besparen is ook 10 centimeter perfect aan te houden. Hierdoor wordt het totale, verschuldigde prijskaartje nog net een stukje voordeliger.

Tot wel 30% besparen op de kostprijs van je kastanje hekwerk

Bieden de bovenstaande bespaartips je nog niet voldoende besparing voor de levering en plaatsing van je kastanje hekwerk? In dat geval is het altijd interessant om een offerte aan te vragen bij niet één, maar wel bij meerdere bedrijven. Hierdoor kan je in de praktijk perfect rekenen op een besparing die kan oplopen tot nog eens 30 procent. Het is onnodig om te zeggen dat hierdoor de plaatsing van kastanje hekwerk eigenlijk werkelijk voor iedereen op financieel vlak tot de mogelijkheden moet behoren.

Gratis tot 6 hekwerk offertes in je mailbox?

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen van hekwerk specialisten aanzienlijk verschillen. Verstandig is dan om meerdere offertes op maat te vergelijken. Zo weet je waar je aan toe bent en zo kun je flink op de kosten besparen. Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes in je mailbox door je postcode hieronder in te vullen (en vervolgens het formulier).