Hekwerk prijzen

De kosten en prijzen van een hekwerk op een rij

Hekwerk prijzenWanneer je van plan bent om te investeren in hekwerk zal je uiteraard een goed beeld willen hebben van de gemiddelde prijs die er aan verbonden is. Van hekwerk weten we dat het prijskaartje sterk afhankelijk kan zijn van verschillende factoren. Vooral het type hekwerk is op dit vlak van belang. Door de jaren heen zijn er op de markt namelijk verschillende soorten hekwerk op de markt verschenen die stuk voor stuk niet alleen over hun eigen specifieke voordelen beschikken, maar daarnaast ook nog eens aangekocht kunnen worden tegen een verschillend prijskaartje. Ben je eveneens van plan om te investeren in hekwerk, maar wil je eerst duidelijkheid over de prijzen? Wij zetten ze graag even voor jou op een rijtje!

Prijzen van spijlenhekwerk

In eerste instantie is er de prijs die in rekening wordt gebracht voor spijlenhekwerk:

Type Verzinkt Gecoat
Spijlenhekwerk 100 x 100 centimeter Tussen 33 & 63 euro Tussen 55 & 80 euro
Inlooppoort 100 x 100 centimeter Tussen 230 & 300 euro Tussen 260 & 290 euro
Schuifpoort 300 x 100 centimeter Tussen 960 & 1.750 euro Tussen 1.100 & 1.900 euro
Draaipoort 300 x 100 centimeter Tussen 450 & 850 euro Tussen 510 & 890 euro

Spijlenhekwerk werd vroeger omwille van haar uitstekende stevigheid vooral gebruikt voor het beveiligen van bedrijventerreinen. Tegenwoordig wordt ze evenwel steeds vaker voor particuliere doeleinden ingezet. Hoewel ze niet bijzonder voordelig is kan je wel rekenen op een uitstekende beveiliging van het gebied dat je wenst af te sluiten.

Prijzen gaashekwerk

Wanneer je zeker wenst te zijn van de scherpst mogelijke prijs voor je hekwerk is kiezen voor gaashekwerk een goed idee. Gaashekwerk is veruit het goedkoopste hekwerk dat op de markt is terug te vinden. We zetten ook deze prijzen graag even voor jou op een rijtje:

Type Prijs (25 x 1 meter)
Tuingaas Tussen 40 & 140 euro
Harmonicagaas Tussen 60 & 90 euro
Dierengaas Tussen 20 & 115 euro
Ongediertegaas Tussen 10 & 28 euro

Let op, zoals je kan zien is de keuze van het gaashekwerk sterk afhankelijk van de functie waarvoor ze wordt gebruikt. Denk hier dan ook goed over na vooraleer over te gaan tot de aankoop van bepaald gaashekwerk.

Prijzen dubbelstaafmat hekwerk

Wanneer je er voor kiest om staafmat hekwerk aan te kopen zal je meteen een extra keuze moeten maken. Staafmat hekwerk is namelijk verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. We maken wat dit betreft een onderscheid tussen enkel en dubbel staafmat hekwerk. Bij enkel staafmat hekwerk is er sprake van grotere mazen waardoor ze iets minder stevig is. Dit zorgt er echter wel voor dat de enkele variant een stukje voordeliger is. Voor enkel staafmat hekwerk kan je dan ook rekenen op een prijskaartje van tussen de 13 & 47 euro. Wil je er toch voor kiezen om steviger dubbelstaafmat hekwerk aan te kopen? In dat geval ligt de prijs tussen de 19 & 79 euro.

Prijzen sierhekwerk

Een laatste mogelijkheid op vlak van hekwerk is uiteraard sierhekwerk. Dit type van afsluiting zorgt er niet alleen voor dat je kan rekenen op een extra veiligheidsgevoel, bovendien ziet het er ook nog eens fantastisch uit. Waarom zou hekwerk namelijk altijd eentonig moeten ogen? Door te kiezen voor sierhekwerk heb je alles in eigen handen en kan je zelfs kiezen voor 100 procent maatwerk. Het feit dat sierhekwerk in het merendeel van de gevallen is voorzien van een enorme hoeveelheid details zorgt er evenwel wel voor dat je ook rekening moet houden met een hoger prijskaartje. De gemiddelde kostprijs van sierhekwerk is dan ook gelegen ergens tussen de 30 en 90 euro. Deze prijs heeft betrekking tot sierhekwerk dat is verzinkt. Wil je eerder opteren voor een verzinkte en gecoate variant? In dat geval ligt de gemiddelde prijs tussen de 45 en 125 euro op basis van 100 x 100 centimeter.

Gratis tot 6 hekwerk offertes in je mailbox?

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen van hekwerk specialisten aanzienlijk verschillen. Verstandig is dan om meerdere offertes op maat te vergelijken. Zo weet je waar je aan toe bent en zo kun je flink op de kosten besparen. Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes in je mailbox door je postcode hieronder in te vullen (en vervolgens het formulier).