Kosten draaipoort

Veel mensen zijn het er met elkaar over eens dat een draaipoort één van de mooiste poorten is die je kan realiseren. Het moet gezegd, op het ogenblik dat een draaipoort opent heeft dat altijd iets magisch. Het oogt indrukwekkend en dat zal afstralen op jouw omgeving. Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat een draaipoort niet zomaar overal kan worden gerealiseerd, in tegendeel. Vooraleer een poort met een draaimechanisme te kopen is het dan ook van belang om na te gaan of je bijvoorbeeld wel over voldoende vrije ruimte beschikt. Wij hebben in ieder geval alle belangrijke informatie en kosten met betrekking tot het kopen van een draaipoort voor jou op deze pagina op een rijtje gezet.

Hoeveel kost een draaipoort?

De prijs welke moet worden betaald voor het plaatsen van een draaipoort is altijd afhankelijk van meerdere factoren. Op dit vlak wordt er veelal uitsluitend gedacht aan de materiaalkost, maar er is meer. Wat bijvoorbeeld te denken van het model waarover de draaipoort beschikt evenals het slot waarmee ze is uitgerust? Hoe dan ook, om je reeds een bepaald beeld te geven van de gemiddelde kostprijs welke moet worden betaald voor het kopen en laten plaatsen van een draaipoort hebben we de onderstaande prijstabel opgemaakt.

Gebruikte materiaal Enkele deur (100×100) Dubbele deur (300×100)
Metaal Tussen 370 & 415 euro Tussen 460 & 900 euro
Hout Tussen 150 & 590 euro Tussen 560 & 3.250 euro
Gaas Tussen 150 & 310 euro Tussen 325 & 700 euro

De prijsopbouw van een draaipoort

Buiten de bovenstaande kosten is het uiteraard ook altijd interessant om even de nodige aandacht te spenderen aan de prijsopbouw waar een draaipoort over beschikt. Op dit vlak onderscheiden we drie verschillende soorten kosten. Allereerst is er natuurlijk de aankoopprijs van de draaipoort op zich, maar wat bovendien te denken van de plaatsingskosten evenals de voorrijkosten die in rekening worden gebracht? De materiaalkosten nemen zo’n 70 procent van de totale kosten in beslag, 28 procent is voorbehouden voor de plaatsing van de draaipoort en de resterende 2 procent gaat naar de voorrijkosten die je aangerekend krijgt.

Keuzes die de kostprijs van een draaipoort kunnen beïnvloeden

Vel mensen die er voor kiezen om een draaipoort te kopen en te laten plaatsen beschikken over zeer specifieke eisen en verwachtingen. De verschillende keuzes die je maakt met betrekking tot de aankoop en plaatsing van een draaipoort zullen echter ook steeds een invloed hebben op de kostprijs welke je dient te betalen. Om er zeker van te zijn dat je geen van deze keuzes over het hoofd ziet hebben we de belangrijkste alvast even op een rijtje gezet door middel van onderstaand overzicht.

Keuze 1: Het gekozen materiaal

De uiteindelijke kostprijs van je draaipoort wordt niet in het minst bepaald door het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Op dit vlak onderscheiden we metaal van hout en gaas. Alles bij elkaar gezien lijkt hout uiteindelijk veruit het duurste materiaal te zijn voor een draaipoort. Het tweede duurste materiaal is metaal gevolgd door gaas. Het bestaan van deze laatste zorgt er voor dat een draaipoort ook voor mensen met een beperkt budget perfect realiseerbaar is.

Keuze 2: Het aantal deuren

De bovenstaande prijstabel heeft reeds duidelijk aangegeven dat er sprake is van een niet onaanzienlijk prijsverschil afhankelijk van het aantal deuren waar gebruik van wordt gemaakt. Kies je voor een enkele deur of voor een dubbele deur? Het onderlinge prijskaartje tussen beide uitvoeringen kan uiteindelijk oplopen tot wel 2.500 euro afhankelijk van het materiaal waarvoor je hebt gekozen.

Keuze 3: Het slot waar gebruik van wordt gemaakt

Het is niet meer dan normaal dat je graag je draaipoort zal kunnen vergrendelen. Dit kan vandaag de dag op twee verschillende manieren. In eerste instantie kan je er namelijk voor kiezen om gebruik te maken van een manueel slot. Heeft dit niet meteen je voorkeur, dan is er ook nog de mogelijkheid om een elektrisch slot te laten plaatsen. Afhankelijk van het soort slot waar je voor jouw draaipoort voor kiest kan je rekening houden met de hieronder vermelde prijzen.

Soort slot voor draaipoort Gemiddelde kostprijs
Manueel slot Tussen 60 & 260 euro
Elektrisch slot Tussen 175 & 975 euro
Poort automatisering Tussen 630 & 2.950 euro

Interessante bespaartips

Uiteraard wil je graag op het einde van de rit kunnen beschikken over een draaipoort die geheel aan jouw persoonlijke wensen weet te voldoen. Het spreekt echter voor zich dat er om dit te kunnen realiseren ook voldoende budget voor handen moet zijn. Wil je graag een aantrekkelijke besparing kunnen realiseren op de realisatie van jouw draaipoort? Dat kan perfect door gebruik te maken van de onderstaande, interessante bespaartips:

  • Kwantumkorting mogelijk?

Wist je dat je in bepaalde gevallen aanspraak kan maken op het verkrijgen van een zogenaamde kwantumkorting? Een dergelijke korting wordt toegekend op het ogenblik dat niet alleen jij, maar bijvoorbeeld ook één van je vrienden en / of familieleden er voor kiest om een draaipoort te laten plaatsen. Bedrijven die een dergelijke korting toekennen kunnen je tot wel 10 procent voordeel bieden. Als dat niet mooi meegenomen is!

  • Help de vakman bij de plaatsing van je draaipoort

Zelf de volledige plaatsing van je draaipoort voor je rekening nemen zit er waarschijnlijk niet in. Betekent dit automatisch dat je geen besparing kan realiseren op de arbeidskosten? Uiteraard niet. Je kan er namelijk wel altijd voor kiezen om de vakman een handje te helpen. Zo spaart hij tijd uit en dat resulteert altijd in een lagere factuur.

Tot wel 30% (extra) besparen op de kosten van een draaipoort

Afhankelijke van de persoonlijke eisen die je in gedachten hebt is het mogelijk dat de totale kostprijs van een draaipoort behoorlijk hoog oploopt. Dit hoeft evenwel niet zo’n groot probleem te zijn. Er bestaat namelijk altijd nog een mogelijkheid om deze prijs enigszins te drukken. Hoe? Zeer eenvoudig, namelijk door een offerte aan te vragen bij meerdere partijen. Door deze offertes aan te vragen en vervolgens te vergelijken zal je alleen maar kunnen vaststellen dat er in de praktijk een zeer mooie besparing kan worden verkregen op de aankoop en plaatsing van jouw draaipoort. Met een beetje geluk kan je hierdoor zelfs tot zomaar even 30 procent besparen!

Gratis tot 6 hekwerk offertes in je mailbox?

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen van hekwerk specialisten aanzienlijk verschillen. Verstandig is dan om meerdere offertes op maat te vergelijken. Zo weet je waar je aan toe bent en zo kun je flink op de kosten besparen. Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes in je mailbox door je postcode hieronder in te vullen (en vervolgens het formulier).