Kosten balustrade

Bijzonder veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om een balustrade te plaatsen in of buiten hun woning. Hier zijn dan ook enkele zeer interessante voordelen aan verbonden. Het moet echter gezegd dat er tegenwoordig zeer veel verschillende soorten balustrades bestaan. Het type balustrade is niet alleen bepalend voor de veiligheid waar je op kan rekenen, maar uiteraard eveneens voor de uitstraling. Wil jij ook graag overgaan tot het kopen en laten plaatsen van een balustrade, maar wil je eerst wat informatie verkrijgen over de financiële kant van de zaak? Geen probleem! De informatie op deze pagina vertelt het je allemaal!

Hoeveel kost een balustrade?

Het prijskaartje dat in rekening wordt gebracht voor de realisatie van een balustrade wordt bepaald door meerdere invloeden. Uiteraard zijn er de afmetingen waar je rekening mee dient te houden, maar wat bovendien ook te denken van het materiaal waaruit de balustrade bestaat? Een balustrade welke is gemaakt van hout is bijvoorbeeld financieel veel interessanter in vergelijking met een roestvrijstalen balustrade. Wij hebben alvast een aantal verschillende balustrades inclusief hun kostprijs voor jou op een rijtje gezet door middel van de onderstaande prijstabel.

Type balustrade Gemiddelde kostprijs
Roestvrijstalen balustrade Tussen 120 & 230 euro per 100 x 100 cm
Kunststof balustrade Tussen 140 & 250 euro per 100 x 100 cm
Houten balustrade Tussen 70 & 135 euro per 100 x 100 cm
Glazen balustrade Tussen 62 & 310 euro per 100 x 100 cm
Aluminium balustrade Gemiddeld vanaf 125 euro

De prijsopbouw van een balustrade

Met de bovenstaande prijstabel beschik je reeds over een bepaald inzicht in de verschillende kosten die verbonden kunnen zijn aan de aankoop en plaatsing van een balustrade. Hoe ziet de prijsopbouw er echter precies uit? Wat dit betreft kan er rekening worden gehouden met een materiaalkost die gemiddeld zo ergens rond de 75 procent is gelegen. 23 procent dient te worden betaald voor de plaatsing van de balustrade (indien je er voor kiest om dit uit te besteden) en de overgebleven 2 procent is vereist om de voorrijkosten te betalen.

Keuzes die de kostprijs van een balustrade kunnen beïnvloeden

Bij het aanschaffen van een balustrade dient er rekening te worden gehouden met verschillende keuzes die gemaakt dienen te worden. Elke keuze zal uiteindelijk niet alleen de uitstraling van je balustrade beïnvloeden, wat bovendien ook te denken van het kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht. Het betreft in ieder geval de onderstaande keuzes:

Keuze 1: Het materiaal waaruit de balustrade bestaat

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven kan een balustrade gerealiseerd worden in tal van verschillende materialen. Een roestvrijstalen balustrade is bijvoorbeeld erg populair. Een dergelijke balustrade ziet er niet alleen goed uit, daarnaast beschikt ze ook nog eens over een prima levensduur en is ze relatief betaalbaar. Ze is in ieder geval voordeliger in vergelijking met een kunststof balustrade. Het voordeel aan deze laatste is wel dat ze nagenoeg geen onderhoud vereist. Ben je op zoek naar een echt voordelige balustrade en vindt je het geen probleem dat deze af en toe wat onderhoud vereist? In dat geval is kiezen voor een houten balustrade voor jou misschien wel interessant. Een dergelijke balustrade kan dan ook reeds worden aangekocht voor een kostprijs vanaf slechts 70 euro per 100 x 100 centimeter.

Keuze 2: De afmetingen van de balustrade

Het spreekt voor zich dat de ene balustrade ook op vlak van afmetingen de andere niet is. De kostprijs die je voor een balustrade moet neertellen is in ieder geval altijd afhankelijk van de afmetingen waarover ze beschikt. Hoe groter de balustrade, des te meer budget je aldus zal moeten voorzien. Standaard worden de prijzen die voor een balustrade in rekening worden gebracht doorgaans weergegeven als 100 x 100 centimeter.

Keuze 3: Eventuele coating

Een metalen balustrade welke is verzinkt beschikt doorgaans over een zilvergrijze kleur. Hier is op zich niets mis mee, maar lang niet iedereen is hier een fan van. In dit geval hoef je nog niet meteen te treuren. Je kan er namelijk perfect voor kiezen om deze kleur te veranderen, namelijk door het aanbrengen van een eventuele coating. Een dergelijke coating kan uiteindelijk zorgen voor verschillende kleuren en kost tussen de 50 en 60 euro per meter.

Interessante bespaartips

Er bestaan verschillende interessante bespaartips die er voor kunnen zorgen dat de kostprijs van je balustrade kan worden gedrukt. Om welke bespaartips dit precies gaat wordt meteen duidelijk door het raadplegen van de onderstaande bespaartips:

  • Kies voor een voordelig materiaal

De eerste, interessante bespaartip heeft betrekking tot de keuze van het materiaal. Wil je echt zeker zijn van een zo voordelig mogelijke balustrade? Dan is het altijd de moeite waard om te kiezen voor hout. Ze vergt iets meer onderhoud, maar ze kan geschilderd worden in een kleur naar keuze en ze is voordelig in aankoop.

  • Kies voor een bedrijf uit de buurt

Voor de levering en plaatsing van je balustrade zal je niet alleen rekening moeten houden met plaatsingskosten, daarnaast zullen er ook nog voorrijkosten moeten worden betaald. Deze voorrijkosten zijn gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer. Wil je deze kosten drukken? Dan is het altijd een must om een beroep te doen op de diensten van een bedrijf welke bij jou in de buurt is gevestigd.

  • Doe de plaatsing van je balustrade zelf

Een balustrade moet correct worden geplaatst. Het laatste wat je namelijk wil is dat er een veiligheidsrisico ontstaat. De plaatsing van de balustrade zelf doen is echter op zich perfect mogelijk. Ben je een handige Harry en ben je er absoluut zeker van dat je, je balustrade op correcte wijze kan plaatsen? Dan kan je op deze manier toch al snel zo’n 25 tot wel 28 procent aan kosten uitsparen.

Tot wel 30% besparen op de kosten van een balustrade

Wil jij ook een echt mooie balustrade kopen en laten plaatsen, maar weten de bovenstaande bespaartips onvoldoende besparing te realiseren? Dat hoeft nog niet meteen een groot probleem te zijn, in tegendeel. Wist je namelijk dat je uiteindelijk nog tot wel 30 procent extra kan besparen op de kostprijs van jouw balustrade? Hoe? Zeer eenvoudig, namelijk door het aanvragen van offertes voor de realisatie van een balustrade bij meerdere bedrijven. Op deze manier zal je kunnen vaststellen dat de realisatie van een extra besparing absoluut kinderspel wordt.

Gratis tot 6 hekwerk offertes in je mailbox?

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen van hekwerk specialisten aanzienlijk verschillen. Verstandig is dan om meerdere offertes op maat te vergelijken. Zo weet je waar je aan toe bent en zo kun je flink op de kosten besparen. Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes in je mailbox door je postcode hieronder in te vullen (en vervolgens het formulier).