Kosten balkonhekwerk

Op het ogenblik dat je er voor hebt gekozen of gaat kiezen om een balkon aan je huis te voorzien spreekt het voor zich dat je deze graag niet alleen zo mooi, maar ook zo veilig mogelijk zal willen maken. Op beide vlakken kan het een aanrader zijn om gebruik te maken van balkonhekwerk. Dergelijk hekwerk zorgt er niet alleen voor dat je balkon er op slag nog indrukwekkender uit komt te zien, daarnaast kan je er altijd op genieten op meest veilige wijze. Ben jij ook van plan om balkonhekwerk te voorzien, maar zou je graag in eerste instantie nog iets meer informatie willen krijgen over de kosten en mogelijkheden? Lees dan snel verder en kom alles te weten over de kosten die verbonden zijn aan balkonhekwerk.

Hoeveel kost balkonhekwerk?

De uitstraling van een balkon mag absoluut niet worden onderschat bij je woning, in tegendeel. Veel mensen zijn het er zelfs over eens dat een balkon eigenlijk de echte blikvanger is. Omwille van deze reden is het van groot belang dat je balkon perfect aansluit op de stijl van je huis. Ben je benieuwd welke verschillende balkonhekwerken er bestaan en vooral ook welke kosten er aan verbonden zijn? Dit wordt meteen duidelijk gemaakt door de onderstaande prijstabel.

Soort balkonhekwerk Gemiddelde kostprijs
Houten balkonhekwerk Tussen 75 & 245 euro per vierkante meter
Glazen balkonhekwerk Tussen 65 & 495 euro per vierkante meter
Aluminium balkonhekwerk Tussen 85 & 115 euro per vierkante meter
Roestvrijstalen balkonhekwerk Tussen 125 & 225 euro per vierkante meter
Kunststof balkonhekwerk Tussen 145 & 245 euro per vierkante meter

De prijsopbouw van balkonhekwerk

Ondertussen is de gemiddelde kostprijs voor de verschillende soorten balkonhekwerken wel duidelijk. Er is echter meer. Wat bijvoorbeeld te denken van de prijsopbouw? Op dit vlak onderscheiden we drie verschillende onderdelen. In eerste instantie is er de prijs voor het aanschaffen van de materialen. Daarnaast is er echter ook nog de daadwerkelijke plaatsing en dan hebben we het nog niet gehad over de voorrijkosten die moeten worden betaald. De materiaalkosten zijn met 65 procent veruit de grootste. 30 procent is voorbehouden voor de arbeidskosten en de overgebleven 5 procent moet worden betaald aan voorrijkosten.

Keuzes die de kostprijs van balkonhekwerk beïnvloeden

Wil je er zeker van zijn dat jouw balkonhekwerk er precies zo uit komt te zien als jij dat wil? Is het voor jou bovendien van belang dat er niet nodeloos teveel geld wordt uitgegeven? In dat geval is het altijd de moeite waard om rekening te houden met de onderstaande keuzes die door jou met betrekking tot het kopen en laten plaatsen van balkonhekwerk gemaakt dienen te worden.

Keuze 1: Het materiaal waaruit het balkonhekwerk is gemaakt

Misschien wel de belangrijkste keuze die de grootste invloed heeft op het totale kostenplaatje van balkonhekwerk is terug te vinden in het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. Wil je graag zoveel mogelijk op de kosten kunnen besparen? Dan is kiezen voor houten balkonhekwerk wellicht een interessante keuze. De duurste van alle opties zijn de glazen en kunststof varianten. Voor een glazen balkonhekwerk kan je tot wel 495 euro per vierkante meter betalen. Voor een kunststof balkonhekwerk kan het prijskaartje oplopen tot 245 euro per vierkante meter. Hou er rekening mee dat het materiaal waaruit je balkonhekwerk wordt opgebouwd niet alleen bepalend is voor de uitstraling er van, maar wat ook te denken van de onderhoudsvriendelijke aspecten. Daar waar glas en kunststof bijvoorbeeld eenvoudig te onderhouden zijn geldt dat niet voor hout. Uiteindelijk zal het niet alleen jouw budget, maar ook je persoonlijke voorkeur zijn die zal bepalen voor welk materiaal er wordt gekozen.

Keuze 2: De montage van het balkonhekwerk

In principe wordt het sterk aangeraden om de plaatsing van balkonhekwerk uit te laten voeren door een professioneel bedrijf. Je wilt bijvoorbeeld absoluut niet dat je kind er doorheen valt. Wil jij ook liever de plaatsing van het balkonhekwerk uitbesteden aan een echte vakman? In dat geval kan je rekening houden met montagekosten die zijn gelegen tussen de 22 en 32 euro per meter.

Keuze 3: Eventuele extra optie

Wil je, je balustrade volledig afwerken? In dat geval kan je er nog voor kiezen om over te gaan tot het kopen van een balkondoek. Een dergelijke doek wordt over het balkonhekwerk gehangen. Dit zorgt er voor dat je altijd op je balkon kan genieten van de meest optimale privacy. Balkondoeken kunnen worden aangekocht in verschillende afmetingen waardoor er ook uiteenlopende kosten aan verbonden zijn. De gemiddelde kostprijs van een balkondoek is gelegen rond de 5 euro per vierkante meter.

Interessante bespaartips

Het spreekt voor zich dat er meerdere mogelijkheden bestaan om een besparing te realiseren op het kopen en bovendien ook op de plaatsing van balkonhekwerk. Wij hebben de meest interessante bespaartips voor balkonhekwerk alvast even voor jou op een rijtje gezet.

  • Kwantumkorting

Ben jij niet de enige uit jouw omgeving die er aan denkt om balkonhekwerk te kopen en te laten plaatsen? In dat geval kunnen jullie er samen voor kiezen om de opdracht uit te besteden aan hetzelfde bedrijf. Doe je dit, dan kan dit jullie beiden een financieel voordeel opleveren. Met een beetje geluk bespaar je op deze manier reeds een mooie 10 procent op het volledige kostenplaatje van je balkonhekwerk.

  • Haal zelf de materialen op

Wat de levering van het balkonhekwerk betreft kan je een keuze maken uit twee verschillende mogelijkheden. Je kan de materialen immers laten leveren door het bedrijf zelf, maar dan dien je rekening te houden met transportkosten. Door zelf de materialen op te halen kan je deze kosten op eenvoudige wijze uitsparen.

Een besparing tot wel 30% realiseren op jouw balkonhekwerk

Wil je graag je balkonhekwerk nog goedkoper maken dan met behulp van bovenstaande bespaartips? Dat kan. Vooraleer de opdracht voor de levering en plaatsing van balkonhekwerk toe te kennen aan een bepaald bedrijf is het altijd de moeite waard om offertes bij meerdere partijen aan te vragen. Deze manier van werken zorgt er voor dat je snel kan vaststellen welk bedrijf je de scherpste kostprijs kan aanbieden voor balkonhekwerk. Met een beetje geluk kan je op deze pagina een indrukwekkende besparing realiseren die tot zomaar even 30 procent kan bedragen.

Gratis tot 6 hekwerk offertes in je mailbox?

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen van hekwerk specialisten aanzienlijk verschillen. Verstandig is dan om meerdere offertes op maat te vergelijken. Zo weet je waar je aan toe bent en zo kun je flink op de kosten besparen. Ontvang vrijblijvend tot 6 offertes in je mailbox door je postcode hieronder in te vullen (en vervolgens het formulier).